De week is weer voorbij, dus dat betekent een korte terugblik met New country sunday. Het was een prachtige week wat betreft country muziek nieuws.

We kregen onverwachts het nieuwe Bluegrass album Cuttin’ Gras volume 1 van Sturgill Simpson en outlaw artiest Ward Davis kondigde zijn nieuwe album Black Cats and Crows aan.

Daarnaast was het lang wachten op iets nieuws van Jamey Johnson, maar deze week was er eindelijk een kruimel. Hij bracht patriottistische nummer America the Beautiful uit. Het nummer is niet origineel, maar een cover uit de 19e eeuw. De cover begint met een intro van een akoestische gitaar, maar naar mate het nummer vordert worden trompetten en fluiten ingezet. Het is een ingetogen nummer, niet heel bijzonder. Maar het is altijd fijn om iets te horen van outlaw Jamey Johnson. Laat dit de voortekenen zijn van een nieuw album.

Aaron Watson blijft lekker actief bezig. Na singles Whisper My Name en Silverado Saturday Night was er deze week nieuw nummer American Soul. Heerlijk typisch Aaron Watson en een albumaankondiging kan zo niet uitblijven.

Alle nieuwe muziek is opgenomen in de Orange Flag Music Spotify playlist. Zorg ervoor dat je deze speellijst volgt en je mist niets van de laatste nummers op country muziek gebied.

Oke, that’s it voor deze zondag. Make it a good one!