Het was er natuurlijk op wachten, maar de Grammy Academy neemt star-crossed van Kacey Musgraven niet op in de country categorie bij de editie van volgend jaar. Er is een hoop om te doen geweest de afgelopen week en Kacey Musgraves laat op social media vooral weten er niet blij mee te zijn. Maar het zou naar mijn mening vreemd zijn om star-crossed wel als country plaat te beschouwen.

Het zal een lastig keuze zijn geweest voor de Grammy Academy, want in het verleden bevonden zich veel albums in de country categorie die ook erg dubieus waren en het country label niet verdienden. Ergens moeten ze de grens trekken en dat gebeurt nu met star-crossed. De plaat schuift door naar de pop-categorie.

Of de plaat kans maakt om te winnen, net zoals Golden Hour dat deed een aantal jaar geleden? Grote kans van niet. star-crossed is een goede popplaat, maar heeft niet de impact zoals Golden Hour dat had. De kwaliteit is een stuk minder. Fans en andere geïnteresseerden luisteraars hadden er een stuk meer van verwacht. Is het een haastklus geweest? Nogmaals, het is een goede plaat, maar niet meer dan dat.

Dus een Grammy award zal volgend jaar zeer waarschijnlijk niet naar Kacey Musgraves gaan. In het verleden deed ze dat wel met debuut Same Trailer, Different Park (beste country album, 2014) en Golden Hour (beste album van het jaar, 2019). Tevens kreeg Pageant Material uit 2016 een nominatie voor beste country album. Dus Musgraves moet aan het werk als ze besluit om over een tijdje een nieuwe plaat op te nemen. Ze is op dit moment weer gelukkig in de liefde. Hopelijk vormt dat een inspiratie, zoals dat het geval was bij Golden Hour. Die plaat ging voornamelijk over de liefdesperiode met inmiddels ex-man Ruston Kelly)

Mooi is hoe Kacey Musgraves op Twitter dit nieuws afsluit: “You can take the girl out of the country, but you can’t take the country out of the girl.” Een verwijzing naar nummer Dime Store Cowgirl van album Pageant Material.

Lees hier de uitgebreide album recensie van star-crossed
Luister hier de top 10 nummers van Kacey Musgraves