Outlaw country is het afgelopen jaar één van mijn meest gedraaide genres geweest. Artiesten zoals Cody Jinks, Whitey Morgan and the 78’s en Jamey Johnson zijn veel langsgekomen. Dat zijn muzikanten die al een tijdje outlaw country maken. Dit jaar kwamen daar nieuwe upcoming outlaws bij zoals TJ Hernandez en Craig Gerdes. Ook een outlaw die al een paar jaar in het circuit meedraait is Ward Davis. Deze week kwam zijn nieuwe plaat uit genaamd Black Cats and Crows. Weer een knap staaltje outlaw country dat altijd welkom is op deze website. Recensie volgt deze week.

Texas country artiest John Baumann bracht eerder dit jaar het veelbelovende Country Shade uit. Het was dan ook verrassend dat hij begin van deze week nieuwe muziek aankondigde. Vrijdag bracht hij Texas Dead en Tokyo Smile uit. Heerlijk typisch John Baumann en geheel in de lijn van Country Shade. Het is een eerste volume, dus verwacht begin volgend jaar een nieuw deel.

Vorige week werden de Texas Country Music Awards gehouden. Altijd interessant om nieuwe artiesten te ontdekken en Orange Flag Music zal daar deze week een post over publiceren.

Volgende week verwacht ik niet dat er veel interessante albums uitkomen. The Next Waltz volume 3 is interessant, met Texas artiesten zoals Flatland Cavalry, Cody Canada, Robert Ellis en David Ramirez. Helaas alleen beschikbaar op LP en digital download.
En zal misschien Eric Church toch besluiten om zijn nieuwe plaat eindelijk uit te brengen? Laten we het hopen.

Tot zover deze New Country sunday. Keep the music playing!