Helaas begint deze New country sunday met slecht nieuws. Gisteren is countryzanger Charley Pride op 86-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-19. Pride werd bekend van o.a. zijn hit Kiss an Angel Good Morning en was de eerste donkere bekende countryzanger uit Amerika. Naast Billy Joe Shaver is opnieuw de country wereld dit jaar een groot artiest kwijt.

Maar er was ook goed nieuws deze week. Natuurlijk maakte Taylor Swift het nieuws met haar nieuwe verrassingsalbum evermore. En Ryan Adams die zijn comeback maakte. Interessant, maar die vallen allebei buiten country dus zullen niet gerecenseerd worden. Interessanter waren nieuwe albums van Chris King (Smooting Fur) en James Steinle (Cold German Mornings). Na een eerste beluistering van deze albums ben ik erg positief en zouden misschien nog het eindejaarslijstje kunnen halen. Recensies volgen.

Daarnaast heeft Willie Nelson een nieuw album voor 2021 aangekondigd. That’s Life is het 71e studio album van Nelson die volledig uit Frank Sinatra nummers bestaat. Ongekend met zijn productiviteit is Willie Nelson de laatste jaren.

Het einde van 2020 komt dichterbij en zo ben ik druk bezig met het eindejaarslijstje. Concluderend is het voor country muziek een heel mooi jaar geworden. Ik heb inmiddels een vaste top 10 waar ik heel tevreden mee ben. De lijst bestaat overigens uit 50 albums en verwacht de eerste artikelen rond de kerst.

De Spotify lijst is aangevuld met eerder genoemde Chris King en James Steinle. Randall King heeft een fijn nieuwe EP deze week uitgebracht waar ik Around Forever van heb toegevoegd. En tot slot Eric Church met zijn nieuwe nummer Doing Life With Me. Weer een fijn track en met geduld wachtend op een nieuwe plaat.

Oke tot zover New country sunday. Keep the music playing!