Het is komkommertijd en er is daardoor deze week nauwelijks iets interessants uitgekomen. Ik ben druk bezig met eindejaarlijstjes die rond de kerst en oud en nieuw op de website zullen verschijnen. Daarnaast gaan de recensies gewoon door en zijn er eerder dit jaar nog een aantal relatief onbekende country releases uitgekomen die zeer interessant zijn. Verwacht daar aankomende week iets van te lezen.

Een paar weken eerder meldde ik dat Cody Jinks en Whiskey Myers RIAA Awards (goud en platinum) hadden bereikt. Wat eigenlijk betekent dat ze voor een aantal nummers goud (500.000 units) en platinum (1.000.000 units) hebben omgezet. Units staat voor een combinatie van fysieke verkopen, digital downloads en streams. Ongekend voor onafhankelijke country artiesten en niet eerder voorgekomen. Dat gezegd te hebben kan daar nu alternatieve country artiest Tyler Childers aan worden toegevoegd. Met zijn album Purgatory heeft hij de goud status bereikt. Niet heel verrassend gezien de groeiende populariteit van Childers. Interessant en positief om te zien dat dit soort country artiesten de verdiende erkenning krijgen.

Dan tot slot zijn we bijna aan het einde van 2020 gekomen. Er wordt natuurlijk binnenkort ook vooruitgeblikt op 2021 waarvan je in de releaselijst op de voorpagina al een paar albums ziet staan. Meest interessante voor mij is de datum 8 januari, wanneer Aaron Watson en Morgan Wallen nieuwe albums uitbrengen. En natuurlijk, ik blijf in herhaling vallen, het nieuwe album van Eric Church zouden we toch mogelijk in januari kunnen verwachten? Laten we het hopen. Geruchten over een triple-album worden steeds hardnekkiger.

Oke tot zover New country sunday. Keep the music playing!