Heel magertjes deze week qua nieuwe releases. Geen albums die echt interessant waren om te recenseren. Daarentegen brachten Willie Nelson en Kip Moore wel nieuwe muziek uit. Het blijft komende weken nog wat stil voor nieuwe albums van relatief bekende artiesten. Ik hoop dan ook dat er verrassingen tussen zitten van onbekende artiesten.

Dan nieuws over Cody Jinks. Hij heeft inmiddels te kennen gegeven dat hij inmiddels 20 demo’s voor een nieuw album af heeft. Dat betekent dat Jinks alleen nog wat studiotijd moet inplannen om de nummers op te nemen. En dan kan het snel gaan aangezien Jinks geen platenlabel achter zich af en alles in eigen beheer doet. Het zou zomaar kunnen dat we aankomende maanden iets gaan horen.

Maar dat is niet alles wat betreft Cody Jinks. Hij heeft deze week een livestream gedaan met allemaal akoestische nummers. De video duurt zo’n anderhalf uur en beslaat het onbekendere werk uit het oeuvre van Jinks. Veel fan-favorites en nummers die hij niet snel live speelt. Zeker een aanrader! De YouTube video staat hieronder.

Ook wat slecht nieuws deze week. Chris Stapleton’s oude band The Steelwoods heeft een zware klap te verwerken. Gitarist Jason Cope is op 43-jarige leeftijd overleden. Veel te jong natuurlijk en een groot verlies voor de familie, vrienden, kennissen en de band. De doodsoorzaak is nog onbekend. The Steel Woods staan bekend om hun ruige Southern Rock muziek en hadden inmiddels een nieuw album af. Die zal waarschijnlijk worden uitgesteld.

Wat te verwachten komende week op Orange Flag Music? Ondanks de stilte omtrent nieuwe albums staan er genoeg ‘oude’ releases klaar. Wat te denken van Aaron Watson’s American Soul? En het vorig jaar uitgebrachte FUN van Garth Brooks? Tipjes van de sluier die deze week weer interessant genoeg maken.

Dat was het voor New Country Sunday deeltje 20. Keep the music playing!