Het grote nieuws deze week was natuurlijk de aankondiging van drie nieuwe albums van Eric Church. Heart & Soul heten ze en komen in april uit. Er is nogal wat verwarring of het tweede album “&” voor iedereen beschikbaar zal zijn of alleen voor de fanclub Church Choir. Desalniettemin gaan deze albums een van de hoogtepunten worden van 2021. Ongetwijfeld.
Nog meer goed nieuws voor Church, want hij gaat het volkslied zingen tijdens de Super Bowl in februari. Het hele evenement zal een boost zijn voor Church zijn bekendheid. Zo’n 100 miljoen mensen kijken elk jaar weer naar dit sport evenement.

Dolly Parton was deze week ook groot in het nieuws. Ten eerste werd ze 19 januari 75 jaar. Ten tweede was er slecht nieuws. De broer van Dolly Parton, Randy Parton is op 67-jarige leeftijd overleden. Dit na een lang gevecht met kanker. Tot slot heeft Dolly Parton deze week aangegeven dat ze een nummer in de ‘kluis’ heeft liggen die pas in 2045 zal worden uitgebracht. Ze heeft inmiddels duizenden nummers geschreven en zal vast nog meer achterhouden.

Goed nieuws voor Ryan Adams. De FBI heeft Adams vrijgesproken voor een vermeend Skype contact met een minderjarig meisje die hij had in het verleden. Het contact zou seksueel gerelateerd zijn. Het meisje schijnt te hebben gelogen over haar leeftijd. Ondanks de vrijspreking heeft het imago van Adams veel schade opgelopen. Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat zijn ex-vrouw Mandy Moore openlijk haar beklag deed over psychologische misbruik tijdens het huwelijk. Ook Phoebe Bridgers uitte zich kritisch over haar werkrelatie met Adams.

En dan de muziek. Deze week kwam er een nieuw album uit van Justin Moses genaamd Fall Like Rain. Moses is de man van mandoline virtuoos Sierra Hull. Hull is voornamelijk bekend van de Bluegrass albums van Sturgill Simpson, Cuttin Grass. Daarnaast werkt Hull al een tijdje aan een solo-carrière en bracht vorig jaar 25 Trips uit. Maar deze week dus een nieuwe van Justin Moses. Fall Like Rain is, niet heel verrassend, een Bluegrass plaat geworden. En daar kunnen er nooit genoeg van zijn, naar mijn mening.

Tot slot zullen er komende week nog voornamelijk recensies worden geplaatst uit 2020. De spoeling voor 2021 is nog wat dun. Volgende week staan er wel een aantal interessante 2021 releases op de planning.

Dat was het voor deze New Country Sunday. Keep the music playing!