Het was nieuws dat deze week domineerde was Morgan Wallen. Wallen schreeuwde het racistische N-woord uit en werd opgenomen op camera. De video van TMZ ging viraal. Dit zijn zaken die heel gevoelig liggen in Amerika dus iedereen sprong er bovenop. Wallen heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en belooft beter te doen. Zijn label heeft hem voor onbepaalde tijd geschorst. Opmerkelijk is dat de verkopen en streams deze week voor Wallen behoorlijk omhoog zijn geschoten. De fans lijken niet gecharmeerd van deze actie en veel laten hem dit keer links liggen. Dit was blijkbaar toch wel de druppel afgaande dat dit niet de eerste keer is dat Wallen negatief in het nieuws kwam.

De country muziek releases van deze week zijn wat matig. Andrew Marlin bracht afgelopen vrijdag zijn instrumentale album Witching Hour uit. Een knap staaltje muziek met veel banjo’s en fiddles. Verwacht daar komende week een recensie van.

Eric Church deed weer van zich laten horen. Hij bracht nieuwe single Lynyrd Skynyrd Jones en Lone Wolf uit. Lone Wolf zal alleen exclusief te beluisteren zijn voor de fangroep van Church. Dat nummer verschijnt dan ook op het tweede album “&”. Ik verwacht / hoop dat “&” ook voor de rest van de wereld beschikbaar zal zijn. Weinig over Lynyrd Skynyrd Jones, want die heb ik niet beluisterd. Er zijn al aardig wat nummers uitgebracht de afgelopen maanden en zo blijft er in april weinig meer over. Ik laat me graag verrassen en houdt mij nu een beetje in.

Komende week heb ik nog een stapeltje albums uit 2020 liggen die jullie absoluut niet mogen missen en daarnaast een aantal albums die recent zijn uitgekomen. Het wordt weer een volle week met recensies. Tipje van de sluier: Canadese outlaws en Bluegrass.

Oke, tot zover New Country Sunday. Geniet van komende week en hier op Orange Flag Music bijna elke dag een recensie dus check de site regelmatig. Dan mis je namelijk niets. Keep the music playing!