Ik kan voor deze New Country Sunday alleen maar goed nieuws melden! Te beginnen met een nieuwe Nederlandse Americana artiest die vandaag haar debuutalbum heeft uitgebracht. De naam is NinaLynn uit Uithoorn en debuut Hummingbird is nu te koop en te streamen. In samenwerking met RealRootsCafe.com heb ik een recensie opgesteld die binnenkort verschijnt. Alleen maar veel lof voor NinaLynn, want ze heeft een prachtige plaat uitgebracht.

Dan is er goed nieuws uit Amerika. Op verschillende social media zie je artiesten weer on the road. Zo is Miranda Lambert weer erg actief en zo ook Randall King en Josh Abbott Band. Een teken dat het de goede kant opgaat en we hopelijk in Nederland iets soortgelijks gaan zien.

Dan nieuwe muziek. Veel nieuwe muziek met onder andere singles van Brandi Carlile, Willie Nelson en Brad Paisley. Maar mijn aandacht gaat meer uit naar de relatief onbekende artiesten. Ross Cooper heeft voordat zijn nieuwe album op 26 februari uitkomt titelnummer Chasing Old Highs uitgebracht. New kids on the block Americana band Fretland maken zich klaar voor een tweede album. Deze week hebben ze single Too Much uitgebracht en het nieuwe album kan mogelijk weer een pareltje worden. Tot slot is er Parker Millsap met single Vulnerable. Een funky soulvolle plaat waar Millsap waarschijnlijk met het album Be Here Instead een geheel nieuwe weg inslaat. De eerste singles zijn veelbelovend.

Komende week zit weer vol met recensies en een special over Merle Haggard. Haggard is hier in Nederland redelijk onbekend, maar in Amerika is hij een van de grootste country artiesten ooit. En na intensief zijn albums de afgelopen weken te hebben beluisterd begrijp ik volkomen waarom. Haggard heeft een indrukwekkend aantal hitsingles op zijn naam staan en daarnaast heeft hij ijzersterke albums geproduceerd. Een korte blik op zijn muziek in de special die komende week online gaat.

Bedankt voor het bezoeken van Orange Flag Music, much appreciated. Tot zover New Country Sunday, keep the music playing!