Met vrijdag als dag voor nieuwe album releases is het elke week keer weer een feest. Deze week was het wel wat rustig. Carly Pearce kondigde een paar weken geleden haar nieuwe EP 29 aan en kwam deze week uit. Verrassende country getinte plaat die veel country liefhebbers goed gaan vinden. En ik besprak Witching Hour van Andrew Marlin anderhalve week geleden en deze week kwam zijn tweede plaat Fable & Fire uit. Verwacht daar binnenkort een recensie van.

Er was nieuws over een van mijn favoriete platenlabels, namelijk Rounder Records. Bluegrass artiest Bella White is overgestapt naar dit label en dat is meer dan positief. Vorig jaar bracht ze album Just Like Leaving uit en was erg goed. Benieuwd was White met een platenlabel zoals Rounder kan klaarspelen.

Daarnaast blijft Morgan Wallen het (Amerikaanse) country nieuws domineren. Ondanks dat hij het op camera vastgelegde N-woord uitsprak blijven zijn albums als warme broodjes over de toonbank gaan. Wallen heeft inmiddels zijn excuses gemaakt in een video en dat blijkt te helpen. Maar hoeveel van dit soort capriolen kan hij blijven uithalen? Dit is niet de eerste keer. Vooralsnog blijft mainstream country Morgan Wallen trouw.

Zach Bryan laat ook weer van zich horen. Waren er vorig jaar al signalen dat hij met Dave Cobb in de studio was. Deze week hoorde we daar de eerste geluiden van. Bryan bracht twee nummers uit genaamd Hell or High Water en Condemned onder de naam Studio A Recordings (Live). De nummers zijn dus helemaal aangekleed in studio vorm. Het is een volgende stap voor Bryan die het hem wellicht goed gaat doen.

Komende week staan er weer genoeg recensies op de planning. De laatste albums van 2020 staan op de planning en daarnaast verwacht ik volgend weekend een toplijst van Miranda Lambert te plaatsen. Prachtige artiest. Afgelopen week kwam een top 10 van Merle Haggard uit en kan je hier vinden.

Het belooft weer een mooie week te worden. Blijf de site in de gaten houden voor nieuwe muziek, nieuws en specials op country gebied. Er zouden zomaar wat pareltjes tussen kunnen zitten. Keep the music playing!