Afgelopen vrijdag werd er een lading aan nieuwe albums gereleased. Veel onbekende namen, maar daardoor niet minder van kwaliteit. Integendeel. Je zal komende weken op deze website redelijk wat artiesten tegenkomen die je niet bekend zijn. Ik raad absoluut aan de recensies te lezen en zodoende de Youtube video of Spotify album af te spelen. Het zal je niet teleurstellen.

Er was ook een artiest die onlosmakelijk met country verbonden is en deze week een nieuw album heeft uitgebracht. Dat is natuurlijk Willie Nelson. That’s Life is Nelson’s 71e album (!) alweer en laat een album vol Frank Sinatra covers horen. Dat deed hij overigens eerder al in 2018 op het album My Way. Recensie van That’s Life verschijnt komende week.

Dan waren er afgelopen week twee interessante nieuwe album aankondigingen. Ten eerste was daar Southern Rock band Blackberry Smoke met nieuwe plaat You Hear Georgia (28 mei). Dit album is geproduceerd door Dave Cobb, kan niet misgaan. Iets meer interessanter vind ik de albumrelease van Charlie Marie. In 2019 bracht Marie EP Charlie Marie uit die veel indruk maakte. Authentieke country met schwung en een knipoog naar het country verleden van de jaren 60 en 70. Ik verwacht veel van het nieuwe album Ramble On die 7 mei moet uitkomen.

Vorige week had ik het al even over de beste hits van Miranda Lambert. Die komt iets later dan verwacht. Het wordt in ieder geval een mooie lijst en ik merk dat Lambert inmiddels een indrukwekkend aantal albums heeft uitgebracht, met bijbehorende hits.

Er zijn aan de website twee kopjes toegevoegd. Ten eerste Made in Holland. Ik wil albums uit Nederland meer aandacht geven. Er komt hier genoeg moois uit en ondanks dat sommige platen niet echt country gerelateerd zijn zal ik ze toch recenseren. Stephanie Struijk’s Fijn Zo wijkt veel af van country, maar is een prachtig mooie plaat. Verwacht meer van zulke Nederlandstalige albums.

Tweede kopje is Co-Writing. Ik werk samen met websites NewCountry.nl en RealRootsCafe.com. Ik schrijf af en toe recensies voor deze websites en zal ze op Orange Flag Music ook duidelijker vermelden. Meer tekst en uitleg op de Co-Writing pagina.

Komende week zit weer ontzettend vol met album recensies. Zoals ik al zei zijn er veel nieuwe albums uitgekomen. Dat wordt veel muziek luisteren deze week, en daar heb ik natuurlijk geen problemen mee. Ik wil mijn passie met jullie delen en ik hoop dat jullie er net zo enthousiast van worden.

Tot zover New Country Sunday. Keep the music playing!