Een hele mooie week met prachtige nieuwe releases. Morgan Wade, Midland, Austin Meade, Loretta Lynn zijn zomaar wat namen die nieuwe albums hebben uitgebracht. Ook onbekendere namen zoals Mason Lively en Rob Leines mogen genoemd worden. Verwacht nieuwe recensies de aankomende weken.

Dan was er nieuws uit vanuit het label Thirty Tigers. Zoals iedereen missen zij ook de live shows. Daar hebben ze wat op bedacht. Samen met TivoliVredenburg hebben ze het initiatief “Storytellers” opgezet. Vanaf donderdag 25 maart presenteren ze elke donderdag om 20.30 een gratis livestream met bekende en onbekende country en Americana artiesten. Dit wordt uitgezonden via de Facebook pagina van Shelter From the Storm. Er komen interessant artiesten voorbij zoals Brent Cobb, Lucero en Darlingside. Hieronder volgt het schema voor de komende weken:
25 maart – Brent Cobb
1 april – Lucero
8 april – Darlingside
15 april – Emily Barker

Dus elke donderdagavond, 20.30 via deze Facebook pagina. Zeer aan te raden!

Cody Jinks laat opnieuw van zich horen. Hij gaf begin dit jaar al aan dat hij mei de studio induikt om een nieuwe plaat op te nemen. Daar komt bij dat Jinks een van zijn beste platen Adobe Sessions opnieuw gaat uitgeven. Dat is een nieuwe vinyl pressing en Adobe Session Unplugged (die hij vorig jaar september opnam) op vinyl. Ga naar zijn webshop om deze vinyl te bestellen.

Maar dat is nog niet alles omtrent Jinks. De Amerikaanse nieuws website Saving Country Music heeft bevestiging gekregen dat Cody Jinks ook een tribute-album uit gaat brengen van country legende Lefty Frizzell. Frizzell maakte in de jaren 40 en 50 furore als country artiest. Heel benieuwd hoe Jinks dit album gaat vormgeven.

Zoals aan het begin genoemd staan er genoeg nieuwe recensies in de planning. Verwacht komende week recensies van onder andere indie artiest Lydia Luce, Tyler Childers liefje Senora May en back to the 80s Aaron Lee Tasjan. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Tot zover New Country Sunday. Keep the music playing!