Deze week weinig opzienbarend nieuws alleen dat afgelopen vrijdag weer vol stond met nieuwe releases. Vandaar een kleine samenvatting met de meeste interessante albums van deze week.

Fretland – Could Have Loved You
Vorig jaar verscheen het titelloze debuutalbum van deze Americana band uit Seattle. Een snelle opvolger dus met Could Have Loved You. Eerste indruk van deze nieuwe plaat is dat her een stuk zoeter is en minder opvalt tussen de rest.

Carrie Underwood – My Savior
Carrie Underwood kan gezien worden als een van de grootste mainstream country artiesten van dit moment. Voor My Savior duikt ze in de lofzangen en komt met een volledig religieus album.

Mickey Lamantia – Honky Tonk Confessions: The Final Chapter
Outlaw country is met Mickey Lamantia niet ver weg. Eerder werd single Ladies Love Outlaws uitgebracht als single en dat is een cover van Waylon Jennings. Honky Tonks Confessions: The Final Chapter staat vol van die puntige outlaw tracks.

Amanda Cook – Narrowing the Gap
Alweer een paar weken geleden dat een Bluegrass album werd gerecenseerd op Orange Flag Music. Amanda Cook gaat daar verandering inbrengen, want Narrowing the Gap is een en al Bluegrass. Het is vooral een open en toegankelijk plaat geworden die makkelijk te beluisteren valt voor de niet-Bluegrass luisteraar.

Sunny War – Simple Syrup
Sunny War houdt de vaart erin en komt met haar derde album in 4 jaar tijd. Na een korte eenmalige beluistering van Simple Syrup is dit weer een krachtige en interessante plaat geworden. Met Sunny War’s intrigerende bluesachtige stem tovert ze ieder nummer om tot een waar pareltje. Recensie volgt.

Tot zover de meeste interessante releases van deze week. Welke gerecenseerd worden zie je komende week op de site. Blijf de site dan ook elke dag in de gaten houden, want elke dag worden er nieuwe artikelen geplaatst. Dat was New Country Sunday voor deze week. Keep the music playing!