Deze week twee interessante nieuwe album aankondigingen. De eerste aankondiging komt van country ster Blake Shelton. Nieuwe plaat Body Language komt 21 mei uit en bevat onder andere singles Happy Anywhere en Minimum Wage. Het vorige album Texoma Shore dateert alweer uit 2017. Body Language zal geen originele teksten van Shelton bevatten. Iets waar zijn nieuwe liefde Gwen Stefani lichtelijk teleurgesteld over is. Desalniettemin een album om naar uit te kijken.

Tweede aankondiging komt van new traditionalist artiest Alan Jackson. Hij kondigde deze week Where Have You Gone aan die maar liefst 21(!) nummers telt. De plaat duurt iets korter dan anderhalf uur. Alan Jackson levert altijd kwaliteit af en verwacht dan ook pure country muziek die veilig binnen de lijntjes kleurt. Laat maar komen.

Positief nieuws vanuit Margo Price kamp. Ondanks dat ze met haar laatste plaat That’s How Rumor Get Started de rock kant opschoof droeg ze bij aan Loretta Lynn’s nieuwe album Still Woman Enough met nummer One’s on the Way. Price leeft een erg rock & roll stijl met drank, drugs, roken e.d. Het positieve nieuws is dat Price inmiddels met de drank is gestopt. Begin dit jaar besloot ze om van de drank af te gaan. Dat valt alleen maar te waarderen en hopelijk komt dat de kwaliteit van haar leven en muziek ten goede.

Wat betreft nieuwe album releases deze week is het wat karig. Country artiest Canaan Smith kwam met High Country Sound en folkie Christina Vane met Nowhere Sounds Lovely. Twee interessante albums waar binnenkort een recensie van te verwachten valt. Maar er liggen nog genoeg platen van de afgelopen weken op de stapel. Volgende week wordt het met o.a. nieuwe albums van Parker Millsap en Dallas Moore weer wat zonniger. Ook qua singles was er deze week weinig opzienbarends te horen en hopelijk worden we volgende week meer verrast.

Tot zo ver deze New Country Sunday #31. Keep the music playing!