Begin van afgelopen week kwam naar buiten dat Americana artiest Brandi Carlile een nieuw album klaar heeft. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Naar eigen zeggen is de plaat erg dramatisch. Als je een beetje bekend bent met Carlile’s eerdere albums was dit wel te verwachten. Haar laatste, By the Way, I Forgive You, was haar doorbraak bij het grote publiek en won talloze awards. Carlile is productief, want deze maand heeft ze ook een boek uitgegeven genaamd Broken Horses (klik hier om te bestellen).

Toen kondigde deze week Florida Georgia Line’s Brian Kelley een EP aan. De naam is “BK’s Wave Pack EP” en verschijnt dinsdag 13 april. Een snelle release. Toch wel benieuwd hoe Kelley het solo gaat doen. De laatste plaat van Florida Georgia Line is nog niet zo lang geleden uitgekomen. Ik was gematigd positief over deze plaat (lees recensie Life Rolls On hier) en gaf aan dat ik benieuwd was hoe Brian Kelley het solo zou gaan doen. Dat gaan we aankomende week meemaken. Recensie van BK’s Wave Pack EP volgt.

Dan Eric Church. Hij kondigde deze week zijn tour “Gather Again” aan. Nog voor dit jaar! Vanaf september treedt hij op door heel Amerika. Positieve signalen en Church gaf aan dat iedereen zich zo snel mogelijk zouden moeten laten vaccineren. Dit is de sleutel naar vrijheid.
Eric Church brengt daarnaast aankomende weken nieuwe muziek uit. Zo verschijnt vrijdag het album Heart en later volgen “&” en Soul. “&” wordt voor nu alleen maar beschikbaar gesteld voor zijn fanclub.

Naast Church ben ik erg enthousiast geworden over de nieuwe plaat van Triston Marez, die deze week uitkomt. Een kruising van Texas en Nashville country met melodie├źn die snel in je hoofd nestelen. Marez, een opkomende artiest uit de omgeving Houston, kan met zijn nieuwe plaat wel eens voor een doorbraak gaan zorgen in de country muziek.

Tot slot wil ik het hebben over Tim McGraw. Vorig jaar heb ik zijn nieuwe plaat Here on Earth overgeslagen en deze week brengt hij hiervan een “deluxe versie” uit. Uitgelegen kans om deze plaat een recensie te geven. Here on Earth vind ik voor Nashville begrippen erg goed en ben dan ook benieuwd naar de nieuwe nummers. Divided, een recente hit die samen met Tyler Hubbard is geproduceerd, is aanwezig op de plaat. Stay tuned voor de review.

Dat was ‘m voor deze week. Blijf de site in de gaten houden en keep the music playing!