Positieve berichten op social media van verschillende country artiesten in Amerika. Cody Jinks trad bijvoorbeeld weer op voor een groot publiek. Ook andere (Texas) country artiesten kondigen weer volop nieuwe shows aan. Overigens niet iedereen. Chris Stapleton verschoof zijn tour op naar 2022 en zo ook Reba McEntire. Misschien zijn echt grote stadion optredens nog een brug te ver. Desalniettemin positieve berichten.

Alhoewel ik veel luister naar alternatieve country muziek zie je af en toe ook mainstream Nashville country voorbij komen. Het is niet allemaal slecht. Nashville’s Luke Bryan kwam deze week met minder positief nieuws. Ondanks dat hij deze maand nieuwe muziek heeft uitgebracht in de vorm van deluxe versie Born Here, Live Here, Die Here werd hij positief getest op Covid-19. Een domper voor de country zanger. Hij maakt het inmiddels goed en verwacht snel weer mee te kunnen doen. Zijn tour begint vanaf mei.

Deze week verscheen er veel sterke muziek. Natuurlijk Eric Church met Heart. Een album die dit weekend hier toch wel aardig wat minuutjes heeft gedraaid. Hele sterke plaat die nog geen moment verveeld. Heel jammer dat het album “&” alleen via een fan abonnement beschikbaar wordt gesteld. Kan mij eigenlijk niet voorstellen dat deze plaat uiteindelijk niet voor iedereen beschikbaar komt. Volgende week vrijdag in ieder geval een nieuwe batch nummers in de vorm van Soul. Recensies volgen snel.

Tim McGraw bracht zijn deluxe versie uit van Here on Earth. Mooie mogelijkheid om deze plaat te voorzien van een recensie, want die nieuwe nummers zijn uitstekend. Leuke samenwerkingen met Tyler Hubbard (Florida Georgia Line) en Faith Hill. Ook zaten er deze week onbekendere country albums bij die uitnodigen voor recensies. Er zitten hele mooie platen tussen. Welke dat gaat zijn zie je aankomende weken op Orange Flag Music. Blijf de website in de gaten, want elke dag belooft een nieuw artikel.

Tot zover New Country Sunday, keep the music playing!