Opmerkelijk nieuws deze week van de band Mandolin Orange. Ze hebben inmiddels een redelijke naam opgebouwd binnen folk en country, maar besloten toch hun bandnaam te veranderen. De nieuwe naam is Watchhouse en eerste single Better Days is vrijgegeven. We horen niet heel veel nieuws. Andrew Marlin zegt zelf over de naamswijziging dat de naam Mandolin Orange verzonnen is in zijn jongere jaren. En dat het niet meer past bij de muziek die ze vandaag de dag maken. Andrew Marlin is erg productief, want naast een nieuw album van Watchhouse later dit jaar bracht hij eerder dit jaar instrumentale bluegrass platen Witching Hour en Fable & Fire uit. Niet te missen als bluegrass helemaal jouw ding is.

De ACM awards zijn 18 april uitgereikt. Grote winnaar was Luke Bryan met Entertainer van het jaar. Daarnaast behaald Chris Stapleton met Starting Over album van het jaar en Maren Morris sleepte de award binnen voor beste vrouwelijke artiest van het jaar. Single van het jaar werd I Hope Your Happy Now van Carly Pearch en Lee Brice.

Zoals misschien wel bekend is wordt het weer opgetreden in sommige delen van Amerika. Naarmate er meer gevaccineerd wordt er weer meer mogelijk. Zo ook voor Miranda Lambert. Zij trad afgelopen week op in een van de grootste honky tonks van de wereld, Billy Bob’s Texas in Fort Worth. Het missen van optreden en toeren deed Miranda Lambert zoveel dat ze bij het nummer House That Built Me het niet droog kon houden. Kippenvel momentje. Het publiek zingt alle tekst mee, waar Lambert het af en toe moeilijk heeft. Zie de video hieronder.

Tot slot zijn er voor komende week weer genoeg recensies te lezen op Orange Flag Music. Natuurlijk wordt Soul van Eric Church gerecenseerd en daarnaast zijn er nieuwe releases van Justin Moore, Todd Snider en Ashley Monroe. Verwacht die recensies aankomende weken op de site. Voor nu een fijne week gewenst en keep the music playing!