De shows gaan weer vanouds van start in Amerika! Eindelijk is er weer ruimte voor optredens. Artiesten zijn opgelucht en dat merk je op social media. Voor alternatieve country is het Mile 0 Fest in Key West Florida altijd een van de hoogtepunten van het jaar. De line-up is immens met veel grote namen. Morgan Wade, Mike & the Moonpies, Jamie Lin Wilson en Blackberry Smoke zijn zomaar wat namen die op het lijstje staan. Fantastisch om te zien dat Amerika weer langzaam het oude normaal oppakt.

Een van mijn meest gewaardeerde hedendaagse country bands Flatland Cavalry brengt binnenkort nieuwe muziek uit. Met platen Humble Folks (2016) en Homeland Insecurity (2019) stormden ze de Texas country binnen en zijn dit jaar terug met een nieuw album. Eerste single Some Things Never Change komt 14 mei uit en de snippets op social media klinken weer vanouds goed. 2021 gaat een uitstekend jaar voor country muziek worden.

Volgende week vrijdag brengen Miranda Lambert, Jack Ingram en Jon Randall The Marfa Tapes uit. Volledig opgenomen in de woestijn van Marfa, Texas en deze plaat is geheel akoestisch opgenomen. Altijd een beetje huiverig voor dit soort platen, maar mijn twijfels zijn langzamerhand weggenomen. Was single In His Arms al een pareltje, ook nieuwe single Geraldene mag er best zijn. Erg enthousiast over deze plaat. Daarnaast komt er 8 mei een documentaire uit die 24 uur op de Facebook van Miranda Lambert te zien zal zijn. De docu laat het opnamenproces zien van het album.

Tot slot zijn er deze week weer mooie platen uitgekomen. Verwacht binnenkort albumrecensies van o.a. Thomas Rhett, Amy Speace en The Shootouts. Prachtige platen die gehoord mogen worden. Nogmaals, heel mooi om op social media te zien dat Amerika langzaam de shows weer oppakt. Laten we hopen dat dit goed voortekenen zijn voor Nederland en dat we snel weer concerten kunnen bezoeken.

Tot zover New Country Sunday #35. Keep the music playing!