Wat een mooie interessante week met nieuwe album releases. Natuurlijk keken we als country fans lang uit naar The Marfa Tapes van Miranda Lambert, Jack Ingram en Jon Randall. Volledig akoestisch opgenomen in het plaatsje Marfa, Texas. Ondanks de rauwe productie een dynamische plaat. Miranda Lambert is op dit moment in de studio voor haar nieuwe album en ze heeft aangegeven een aantal nummers van The Marfa Tapes op te nemen in studiokwaliteit. Bij The Marfa Tapes is een korte documentaire vrijgegeven die te zien is op de Facebook pagina van Lambert. Verwacht een recensie van het album deze week.

What else is new? Nu, Cody Jinks laat weer is van zich horen. Ten eerste is de maand mei aangebroken. Dat betekent dat Jinks weer de studio is ingedoken om een nieuwe plaat op te nemen. De verwachting is dat Jinks met een dubbel-album komt. Eigenlijk niet heel verrassend. Dit soort productiviteit siert hem en hij zorgt goed voor zijn fans. Vorig jaar plaatste ik een bericht dat Cody Jinks Adobe Sessions integraal en live op zou nemen. Dat album, Adobe Sessions Unplugged, is nu op stream platforms verschenen. Fijn om een van de beste country albums van het vorig decennium terug te horen in een pure vorm.

Dan American Aquarium. Eigen label opgezet en er wordt in 2021 veel vuur verwacht van deze Americana band. Afgelopen week brachten ze onverwachts een cover album uit genaamd Slappers, Bangers & Certified Twangers, Vol 1. Een plaat met covers uit de jaren 90. Jamie Lin Wilson verzorgt de backing vocals. Mijn eerste indruk is zeer positief en het album bevat covers van onder andere Trisha Yearwood, Sawyer Brown, Jo Dee Messina. Er staan nog twee andere albums in de planning voor dit jaar van BJ Barham en de band.

Ander nieuwsfeitje: Outlaw Jamey Johnson laat van zich horen. Het schijnt dat er dit jaar nog een nieuw album uit wordt gebracht. Niet heel onverwachts. Hij was de afgelopen jaren druk aan het toeren en ging verschillende samenwerkingen met andere artiesten aan. Zijn laatste single kwam vorig jaar uit genaamd America the Beautiful. Het laatste album met originele nummers was The Guitar Song uit 2010. We zijn er zonder meer klaar voor om te horen wat Johnson voor nieuws heeft.

Elke country fan kent de serie “Nashville” wel. Een drama serie over het artiestenbestaan in Nashville. De serie is inmiddels afgelopen en voor ons op Amazon Prime te vinden. Deze week is bekend gemaakt dat er een nieuwe country drama serie in de maak is genaamd “Monarch”. Er is nog vrij veel onbekend alleen dat Jason Owen (een bekende Nashville talent manager) als executive producer zal optreden. Een korte omschrijving van de serie is als volgt: “multigenerational musical drama about America’s first family of country music”.De serie verschijnt in Amerika op FOX in het seizoen 2021-2022.

Tot zover New Country Sunday #36. Genoeg nieuwe muziek om te luisteren en komende week wordt weer een volle week met nieuwe recensies. Keep the music playing!