Wat was het weer een heerlijke muzikale country muziek week! Heb je de recensies van The Steel Woods, Thomas Rhett en The Shootouts al gelezen? Deze recensies verschenen afgelopen dagen op de website en de albums zijn meer dan het luisteren waard. En heb je nieuwe country muziek top 40 pagina al bezocht? Een nieuwe nummer 1 en daarnaast splinternieuwe nummers van o.a. Blake Shelton, Flatland Cavalry en Parker McCollum. De video’s zijn extra bijgevoegd, zodat je ze direct kan beluisteren.

Er zijn wat zeer interessante album aankondigingen gedaan deze week. Ik wil het ten eerste hebben over Dallas Burrow. In 2019 bracht hij zijn debuut Southern Wind uit. Een album met veel positieve recensies van critici. Deze week kwam de aankondiging van zijn titelloze album die 23 juli uit moet komen. Born Down in Texas is de eerste single en laat het vertrouwde geluid horen van zijn debuut. Het nummer is natuurlijk ook te vinden in de country muziek top 40. Een album om naar uit te kijken en ik raad aan om Southern Wind eens te beluisteren.

Tweede aankondiging. Vorig jaar was daar de tweede plaat van Jesse Daniel genaamd Rollin’ On. Een plaat met een Bakersfield Sound geluid die we tegenwoordig niet meer zo vaak terug horen. Prachtige plaat die hier een van de favoriete albums van 2020 was. En Jesse Daniel heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Integendeel, hij kondigde deze week netjes zijn nieuwe album aan genaamd Beyond These Walls. 30 juli is de datum en zet het in je agenda. Single Think I’ll Stay tovert een lach op mijn gezicht en is honky tonk ten top. Ook Jesse Daniel is te vinden in de country muziek top 40.

Derde aankondiging. Texaan Jason Eady heeft al een aantal uitstekende albums op zijn naam staan, waarvan I Travel On uit 2018 zijn laatste was. Een doorgewinterde Texas country artiest die deze week zijn nieuwe album To the Passage of Time aankondigde. Afgaande op de single My Best Friend belooft dit nieuwe album weer Texas country van het hoogste niveau te worden. Ik kijk erg uit naar dit album. En natuurlijk vind je Jason Eady ook terug in de country muziek top 40 van week 20.

Tot slot was er een paar weken geleden het nieuws dat outlaw Jamey Johnson snel een nieuw album zou uitbrengen. Dat gerucht kwam tot stand door Jamey Johnson’s steel gitaar speler Eddie Long. Hij was zo enthousiast over een studio sessie eerder dit jaar dat hij de verwachting van een nieuw album uitsprak in de media. Jamey Johnson temperde deze week deze uitspraak en zei dat hij helemaal niet veel haast heeft met een nieuw album. Tsja, dat is toch heel jammer van deze outlaw country artiest. Maar het kan de kwaliteit van de nummers alleen maar ten goede komen. Het is voor ons als country fan afwachten en hopen op iets nieuws. Zijn laatste album met origineel materiaal, The Guitar Song, dateert alweer uit 2010.

Deze week staan er weer nieuwe album recensies gepland en daarnaast volgende week zaterdag een nieuwe country muziek top 40. Tot zover New Country Sunday, fijne Pinksteren en week gewenst en keep the music playing!

MuziekMuziek