Het is zondag en dus weer tijd voor een New Country Sunday. Even bijpraten hoe de afgelopen week is verlopen en wat er komende week te verwachten valt op de site. Genoeg interessante albums die afgelopen week zijn verschenen en die nog moeten verschijnen.

Maar eerst nieuws over Cody Jinks. Voor wie hem nog niet kent: Cody Jinks is een van de grootste hedendaagse Amerikaanse outlaw country artiesten. Met albums zoals Adobe Sessions, I’m Not the Devil en Less Wise heeft hij behoorlijk zijn stempel gedrukt op country muziek. Zijn platen zijn zelfs goud (500.000 verkopen) en platina (1 miljoen verkopen) gegaan en dat is voor een artiest zonder label een unicum. Cody Jinks zorgt goed voor zijn fans. Elk jaar laat hij wel van zich horen. De laatste jaren zijn dan ook zeer productief geweest. In 2019 was daar dubbelalbum The Wanting en After the Fire. Vorig jaar lanceerde hij een podcast en bracht Red Rocks Live uit, een live album. Dit jaar kwam een akoestische set van het Adobe Sessions uit. De meeste zien Adobe Sessions als magnus opus van Jinks. Lees de recensie van dat album hier.

Deze week plaatste Cody Jinks een bericht op social media dat hij de maand mei heeft gebruikt voor het opnemen van een nieuw album. Maar liefst 30 nummers zijn er opgenomen. De winning-streak gaat maar door. 12 beschikbare plaatsen zijn er voor de nieuwe plaat die naar verwachting oktober of november uit gaat komen. Het kan niet op dit jaar voor Cody Jinks fans, Voor wie Cody Jinks niet kent, slinger snel Spotify of YouTube aan en geniet van country muziek in pure vorm.

Dat was een stuk Cody Jinks. Deze week was er voor de rest eigenlijk weinig echt veel interessant nieuws. Ja, de Amerikaanse country artiesten zijn weer begonnen met optreden. Je ontkomt er niet aan op social media. Heel mooi om artiesten weer in hun element te zien. Rounder Records deed overigens wel een leuke album aankondiging. Sierra Ferrell brengt haar langverwachte debuut LP Long Time Coming uit op 20 augustus. The Sea is de eerste single en doet denken aan jaren 50 country muziek. Melissa Carper bracht recentelijk ook al zo’n plaat uit genaamd Daddy’s Country Gold. Erg old-school. Luister The Sea van Sierra Ferrell hieronder.

Wist je dat er is gisteren trouwens weer een nieuwe Country muziek top 40 (week 22) verschenen? Deze week met nieuwe muziek van onder andere Flatland Cavalry, Rodney Crowell en Red Shahan. Zeker laatstgenoemde heeft een prachtig country rock album uitgebracht genaamd Javelina. Pareltje en een recensie verschijnt snel.

Tot zover New Country Sunday. Prettige week gewenst en keep the music playing!

Sportzomer 2021Sportzomer 2021