Leuk dat je weer een nieuwe New Country Sunday leest. Het was afgelopen vrijdag een geweldige releasedag. Met verse platen van onder andere Lukas Nelso & Promise of the Real, The Oak Ridge Boys, Nefesh Mountain, Hannah Juanita en Cory Grinder and the Playboy Scouts. Misschien allemaal niet even bekend, maar daar ga ik met opkomende recensies verandering in proberen te brengen. Wat is country toch een van de mooiste muziekgenres.

Er was deze week natuurlijk ook nieuws. Meest opmerkelijk was het nieuws uit Turnpike Troubadours kamp. Turnpike Troubadours zijn een van de meest geliefde hedendaagse country band uit Oklahoma. Als je Turnpike Troubadours nog niet kent slinger Spotify of YouTube aan en geniet. Dit is echt fantastische country muziek. Ze zijn op dit moment voor onbepaalde tijd op hiatus doordat frontman Evan Felker niet meer in staat was op op te treden. Ik zeg was, want het lijkt nu weer de betere kant op te gaan. Het nieuws van deze week was dat fiddle speler van de Troubadours Kyle Nix een moeilijk tijd doorgaat. Hij is inmiddels 3 maanden van de drank af, maar vertelde op social media dat hij een zware tijd te verduren had tijdens de pandemie. Nix bracht vorig jaar zijn debuut solo album Lighting on the Mountain and Other Short Stories uit (recensie) die helemaal niet onderdeed voor een Turnpike Troubadours plaat.

Met Kyle Nix gaat het dus weer goed, komende maanden worden belangrijk voor hem. Er staan in ieder geval weer wat optredens voor hem gepland. Maar er zijn meer bandleden van de Turnpike Troubadours die niet stilzitten. De bass speler RC Edwards brengt op 10 september zijn debuut album uit genaamd Big Country, onder de naam RC and the Ambers. Samen met Amber Watson (goede vriend van de Troubadours) en leden Kyle Nix, Hank Early en Gabriel Pearson belooft dit wederom een goede plaat te worden, die niet onder gaat doen van een Turnpike Troubadours plaat. En mogen we hopen dat Evan Felker en Kyle Nix volgend jaar weer volledig hersteld zijn en dat we nieuwe muziek in een originele line-up kunnen verwachten?

Genoeg Turnpike Troubadours voor dit moment. Ander opmerkelijk nieuwsfeitje van deze week is dat Dolly Parton weer muziek aan het produceren is. En ze gaat terug naar de roots. Het schijnt een bluegrass plaat te worden. Dit is overigens niet de eerste bluegrass plaat die Parton opneemt. Dat deed zij eerder eind vorige eeuw met The Grass is Blue (1999), Little Sparrow (2001) en Halos & Horns (2002). Dat waren prima platen en ik vond het eigenlijk opmerkelijk dat Parton zich er nu weer aan gaat wagen. Bluegrass is als genre in als die jaren nooit weggeweest en er is duidelijk een markt voor, maar dat Dolly Parton nog eens bluegrass zou oppakken, verrassend. Ik ben helemaal voor.

Gisteren is er een nieuwe country muziek top 40 geplaatst. Veel nieuwe country muziek van onder andere Cody Johnson, Willie Nelson, Lukas Nelson and Promis of the Real, Tylor and the Train Robbers en Vincent Neil Emerson. Er zijn video’s bijgeplaatst dus je kunt ze direct luisteren.

Aankomende week zit weer bomvol met nieuwe recensies en wordt er vooruitgeblikt naar komende maanden. Er zitten een aantal zeer interessante platen tussen die niet te missen zijn. Dus check de site iedere dag voor nieuwe artikelen. Tot zover New Country Sunday, goede week gewenst en keep the music playing!

Sportzomer 2021Sportzomer 2021