Naast dat we deze week veel nieuwe albums te horen kregen ging de aandacht vooral uit naar aankondigingen van nieuwe optredens. Hier in Nederland worden er weer optredens ingepland, maar vooral in Amerika is het komende maanden weer raak. Iedereen hunkert naar een live setting en ik begrijp volkomen waarom.

Opvallende tour aankondiging is die van Brent Cobb. Cobb bracht vorig jaar zijn album Keep ‘Em on They Toes uit en brengt vandaag trouwens een kinderboek uit. Soapbox was een van de hoogtepunten van Keep ‘Em on They Toes die hij samen produceerde met country queen Nikki Lane. Deze week werd bekend dat ze met z’n twee├źn op tour gaan. De Soapbox Derby Tour begint deze zomer en is alleen nog helaas in Amerika.

Verder een opvallende tour aankondiging is die van Brett Eldredge. De Good Day tour begint in de herfst op 16 september. Dat zal dit jaar alleen nog in Amerika zijn, maar Eldredge kondigde ook al voorzichtig aan dat hij Europa in 2022 gaat aandoen. 16 mei 2022 staat hij in de grote zaal van de Melkweg. Mooi vooruitzicht. Ook Eldredge bracht vorig jaar een nieuw album uit genaamd Sunday Drive, die voor Nashville begrippen redelijk goed is.

Tot zover tour aankondigingen. Dan alternatieve country ster Tyler Childers. Hij laat weer eens van zich horen. Het is aardig stil de laatste maanden rondom Childers. Deze week maakte hij bekend dat het opgenomen Red Rock live concert uit 2019 dinsdag 22 juni om 03.00 (Nederlandse tijd) volledig op YouTube wordt uitgezonden. Via deze link kan je de stream bekijken. Childers bracht vorig jaar instrumentaal album Long Violent History uit en het is sindsdien relatief rustig rondom z’n persoon.

Er komen een aantal zeer interessante albums aan. Volgende week verschijnt de tweede plaat van Vincent Neil Emerson. Een Texas native die wel eens heel groot kan gaan worden. Daarnaast kijk ik ook erg uit naar J.P. Harris nieuwe album Don’t You Marry No Railroad Man. Een album met een klassieke en traditioneel geluid die veel doet denken aan Ierse folk muziek.

Tot slot verschijnen er deze week weer allerlei verschillende recensies van albums op Orange Flag Music. Aantal interessante namen zijn Jennifer Porter, Lukas Nelson and Promise the Real en Beta Radio. Elke werkdag een nieuwe recensie, dus blijf de site in de gaten houden. Bedankt voor het lezen. Tot zover New Country Sunday, keep the music playing!

MuziekMuziek