Deze week zat vol met nieuwe album aankondigingen. Ten eerste was daar zoals eigenlijk al verwacht Cody Jinks die in november 2 albums gaat uitbrengen. Een van de albums is een metal plaat. Niet heel interessant, maar daar liggen de roots van Jinks. Interessanter is natuurlijk de aankondiging van country plaat Mercy. November dus, waarvan Jinks al 2 songtitels heeft verklapt. Namelijk Hurt You en All It Cost Me Was Everything. Daarnaast bevat Mercy 12 nummers. Dit album kan wel eens de klapper uit de tweede helft van 2021 worden.

Mike and the Moonpies kondigde ook een nieuw album aan. One to Grow On komt 10 augustus uit. Ook kondigde ze een grote tournee aan waar ze ook Europa aandoen. In april volgend jaar komen ze naar Nederland. Mike and the Moonpies kunnen gezien worden als underdog van Texas country. Nog niet heel bekend, maar dat lijkt een kwestie van tijd dat ze dat worden. Ze hebben inmiddels een paar fantastische albums uitgebracht en ook met On to Grow On kan het niet misgaan.

Charley Crockett bracht vorig jaar erg goede Welcome to Hard Times uit. Begin dit jaar de even goede 10 from Slim: Charley Crockett Sings James Hand. En deze week kondigde hij alweer opvolger Music City USA aan. Hij lijkt niet te stoppen. Gaat dit overvloed aan muziek ten kosten van de kwaliteit? Nee hoor, nieuwe nummer I Need Your Love van de plaat is gewoon weer een erg sterke single. Music City USA is er weer een om erg naar uit te kijken. 17 september is het zover.

Aankomende week vind je op Orange Flag Music weer allerlei nieuwe album recensies. Er zitten een paar fantastische albums bij die het absoluut waard zijn om te ontdekken. Het zijn goede tijden voor de country muziek luisteraar met elke week wel weer nieuwe parels. Elke werkdag een nieuwe recensies. Check elke dag dan ook de website om te zien welke nieuwe albumrecensies er zijn verschenen.

Tot zover New Country Sunday. Keep the music playing!

MuziekMuziek