Begin deze week kwam er wat minders nieuws naar buiten over Ashley Monroe. De country pop ster kreeg een diagnose met een zeldzame vorm van bloed kanker. Dit zorgt voor ernstige bloedarmoede in haar lichaam. Ze is begonnen met chemo therapie, maar ze is erg positief ingesteld en het is goed te doen om met deze vorm van kanker te leven. Monroe bracht eerder dit jaar album Rosegold uit en liet een verschuiving van country naar pop horen. In de planning stonden shows, maar die gaan niet door.

Met Miranda Lambert daarentegen gaat het goed. Ze kondigde deze week een nieuwe set van tourdata aan die uitstrekt tot november. Daarnaast gaf ze ook deze week aan dat er snel nieuwe muziek komt. Ze werkte de afgelopen jaren veel samen met andere artiesten. Natuurlijk hoorden we eerder dit jaar The Marfa Tapes en produceerde ze het succesvolle nummer Drunk (And I Don’t Wanna Go Home) samen met Elle King. Het wordt nu dus hoog tijd om zelf weer eens wat te laten horen. Haar laatste plaat Wild Card komt uit 2019.

Alan Jackson, Travis Tritt, Gary Allan brachten dit jaar allemaal een nieuw album uit. Wat hebben ze gemeen? Het zijn artiesten die vanaf de jaren 90 vorige eeuw country muziek groot maakten. Deze week kondigde een andere artiest van dit tijdperk een nieuwe album aan. Namelijk Toby Keith. Na 5 jaar komt op 15 oktober Peso In My Pocket uit en bevat onder andere een nummer van John Mellencamp en John Prine en een nummer co-written door Maren Morris.

Zoals verwacht zit deze week weer vol met nieuwe recensies. Maar eerst even terugblikken op afgelopen week. Ik wil er twee albums uitpikken die bijna foutloos en ten zeerste aan te raden zijn. Ten eerste Flatland Cavalry. Zij brachten nieuwe plaat Welcome to Countryland uit. Deze band uit Texas maakt country muziek waar de fiddle centraal staat. Voor deze nieuwe plaat werkten ze samen met Nashville musici, maar dat komt op Welcome to Countryland heel goed samen met hun geluid uit Texas. Prachtplaat. Daarnaast is de nieuwe plaat van Tylor and the Trainrobbers, Non-Typical Find, een verborgen parel. Geproduceerd door Cody Braun van Reckless Kelly is dit een band om in de gaten houden. Frontman Tylor Ketchum rijmt er in de teksten lustig op los en de muziek zit vol met details. Ook hier, prachtplaat.

Komende week een recensie van een album die een tijdje geleden uitkwam. Eentje die niet voorzien was van een recensie, maar er nu wel een krijgt. Ik heb het over Charley Crockett’s 10 for Slim: Charley Crockett Sings James Hand. Reden daarvoor is dat Charlett Crockett in september alweer een nieuwe plaat uitbrengt genaamd Music City USA. Daarom mag 10 for Slim niet ontbreken, want Crockett is toch een van de grootste op alternatieve country gebied van de afgelopen jaren. En het is gewoon een erg sterke plaat. Daarnaast verschijnen andere interessante albumrecensies die je niet mag missen. Welke dat gaan zijn zie je komende week.

Tot zover New Country Sunday, keep the music playing!