Onverwacht albums uitbrengen smaken het best. Dat gebeurde afgelopen vrijdag met een nieuwe plaat van Kayla Ray. Kayla Ray wie zal je zeggen? Ik begrijp dat deze country artiest behoorlijk onbekend is, maar heb van haar plaat Yesterday and Me uit 2017 ontzetten genoten. Op deze platen horen we pure Texas country die je eigenlijk niet vaak meer hoort. Ray wordt beïnvloed door artiesten zoals outlaw Bill Joe Shaver en dat tekent zich af in haar muziek. Daarnaast wordt ze vaak samen gezien met Texas ladies Jamie Lin Wilson en Courtney Patton Afgelopen vrijdag zag ik op mijn Spotify lijst een nieuw album van Ray verschijnen genaamd Songs of Extreme Isolation, Economic Crisis & Other Funny Things. Na een snelle beluistering is dit toch weer ontzettend goed. Een recensie van dit album volgt dan ook snel.

Wat is er gebeurt met Sam Outlaw? Na Tenderheart uit 2017 viel het min of meer stil rondom hem. Jammer, want zijn debuut Angeleno en Tenderheart waren prima country platen. Simpele EP Hat Acts die volgde in 2019 was een misser. Maar een paar weken geleden deed Sam Outlaw van zich horen met een nieuwe single genaamd For the Rest of Our Lives. Weg country… Hij begeeft zich naar pop muziek. Zoals hij zelf zegt heeft hij zich laten be├»nvloeden door 80’s muziek. Heel jammer. Nog wel het vermelden waard is dat afgelopen week hij officieel zijn nieuwe album aankondigde genaamd Popular Mechanics. 12 november is de release datum. We gaan het meemaken.

Het was sowieso weer een drukke week met releases en je hoeft je niet te vervelen. Natuurlijk kijk ik uit naar volgende week vrijdag met de release van Kacey Musgraves nieuwe album star-crossed. Deze week waren vooral de onbekendere artiesten die mij aandacht trokken. Waarvan ik er een paar ga recenseren. Mainstream country artiest Jon Wolfe nieuwe album Dos Corazones vind ik erg interessant. Duurt maar liefst meer dan een uur. Misschien dat ik mij waag aan Here For It All van Sean Devine. Authentieke country muziek die ook opgemerkt mag worden. En zo zijn er nog een aantal albums die onder de aandacht mogen komen. Blijf de website in de gaten houden voor nieuwe albumrecensies, want er zit genoeg moois bij wat ik jullie niet wil onthouden. Mooie tijden voor de country luisteraar.

Tot zover New Country Sunday, keep the music playing!

MuziekMuziek