De albumaankondigingen blijven binnen komen en deze week zijn er weer een aantal interessante platen noemenswaardig. Ten eerste de nieuwe van Charles Wesley Godwin. Op Godwin’s social media kwamen vorig jaar al een aantal teasers voorbij en het heeft lang moet duren voor een aankondiging. Het zat er dus een tijdje aan te komen. Op 5 november komt How the Mighty Fall uit. Debuut Seneca uit 2019 is een van mijn meest beluisterde platen van dat jaar. Mooie subtiele Appalachen country folk muziek. En gelukkig lijkt hij de lijn door te zetten afgaande op eerste single Lyin’ Low. Wees niet verrast dat deze plaat hoog gaat scoren in de eindejaarslijstjes.

Erin Enderlin is nog zo’n artiest die in 2019 een fantastische plaat uitbracht, Faulkner County. Afgelopen week kondigde ze een nieuwe EP aan genaamd Barroom Mirrors. Enderlin is niet nieuw binnen country muziek en trekt voor dit project grote, maar ook minder grote, namen aan. Zo werkt ze onder andere samen met Rosanne Cash en Grand Ole Opry lid Terri Clark. Ook schreef ze twee nummers samen met vriendin Kayla Ray die recentelijk een prachtig album uitbracht. Barroom Mirrors is beschikbaar 15 oktober.

Kunnen we het nog over Kacey Musgraves hebben? star-crossed is toch wel het album waar het meest naar uitgekeken werd de afgelopen tijd. 3 dagen inmiddels uit en je hoort gemengde reacties. Sommige vinden het helemaal geweldig en sommige kunnen er niets mee. Een moeilijke taak om een album als Golden Hour op te volgen, dat zeker. Naar mijn mening doet ze dat niet verkeerd, maar ik had er iets meer van verwacht. Zeker als je nagaat dat ze met dezelfde producers werkte voor deze nieuwe plaat. Country invloeden zijn verdwenen en ze hevelt volledig over naar pop. Het is wat het is. Recensie van star-crossed volgt snel.

Zo naar het einde toe van 2021 kunnen we terugkijken om een fantastisch jaar. Deze maand al komen er nog een aantal potentiƫle kanshebbers voor het eindejaarslijstje aan. Charley Crockett brengt alweer zijn tiende in zes jaar tijd uit en kan Billy Strings gaan pieken na zijn Bluegrass Grammy winst voor album Home? Een album die volgende week uitkomt en waarschijnlijk door velen onopgemerkt zal blijven is Lonesome van Evan Bartels. Onterecht, want wat heeft deze man een stem en wat is de muzikale inkleuring van zijn platen lekker donker en grauw. Tip van mij kant om Evan Bartels eens een kans te geven.

Er staan genoeg recensies te wachten en er zijn genoeg nieuwe platen te beluisteren. Blijf de website dan ook in de gaten houden voor al het nieuws wat er uitkomt. De komende weken, maanden, hoef je je niet te vervelen als country luisteraar. Mooie tijden die alleen maar beter lijken te worden.

Tot zover New Country Sunday, keep the music playing!