Weinig nieuwe album aankondigingen deze week al wil ik er eentje uitlichten. Namelijk die van Dillon Carmichael. Zijn debuut Hell On An Angel uit 2018 liet al een goede indruk achter en over zijn EP Hot Beer van begin dit jaar was ik ook positief. No-nonsene country rock noemde ik het. Dat is wat ook valt te verwachten van zijn nieuwe plaat Son of A. Het bevat maar liefst 14 nummers met veel gloednieuwe aangevuld met een aantal van Hot Beer. Het lijkt erop dat Dillon Carmichael zijn debuut een goed vervolg gaat geven met Son of A en een van de smaakmakers van de laatste periode van 2021 gaat worden. Releasedatum is 22 oktober.

Dan wil ik hierbij van de gelegenheid gebruik maken om Charles Wesley Godwin extra uit te lichten. Dat deed ik al eerder, maar hij zou wel eens een van de nieuwe grote alternatieve country artiesten kunnen worden. 5 november brengt hij How the Mighty Fall uit en is de opvolger van debuut Seneca. Een van mijn favorieten uit 2019. Appalachen country muziek is een hele goede benaming voor de muziek die Godwin maakt. Met een rijke instrumentatie die terugleidt naar oude country tijden en een fijne rauwe stem bevat Godwin’s alle ingrediĆ«nten voor succes. How the Mighty Fall is een nieuw hoofdstuk die in het verlengde ligt van Seneca en ik verwacht dat dit een grote doorbraak zal zijn voor Godin. Lyin’ Low is de eerste single en ik raad ten zeerste aan om zijn muziek eens te luisteren. Dit zal je niet gaan vervelen.

De laatste weken was het erg druk met nieuwe album releases. Dat lijkt deze week te stagneren, met afgelopen vrijdag Carly Pearce’s nieuwe album als enige hoogtepunt. Daar komt snel een recensie over, want ondanks dat Pearce helemaal gegoten in Nashville is, blijft ze trouw aan de pure country muziek. Knap om op deze manier een middenweg te vinden in je muziek. Ze is er zeer succesvol mee en trad eerder dit jaar toe tot de Grand Ole Opry. Ondanks het rustige vaarwater valt genoeg te beleven en de site wordt dan ook gewoon elke dag aangevuld met een nieuwe recensies.

Tot zover New Country Sunday, keep the music playing!

MuziekMuziek