Dit wordt een New Country Sunday met een kersttintje. We zijn er nog niet aanbeland, maar het schiet aardig op. Verschillende artiesten laten zich inspireren door Kerst en kondigen rond deze tijd hun kerstalbums aan. Er zijn er twee die ik wil uitlichten. Ten eerste komt Amanda Shires 12 november met For Christmas. Gone for Christmas is de eerste single samen met The McCrary Sisters en laat een speelse en soulvol geluid horen. Leuk dat Shires besluit om een Kerstplaat op te nemen met alleen maar originele nummers, maar had een reguliere nieuwe plaat niet een betere zet geweest? Desalniettemin geef ik For Christmas een kans, omdat Shires altijd wel weet te verrassen.

Wie ook verrassen met een nieuwe Kerst album zijn The Pistol Annies. Miranda Lambert, Ashley Monroe en Angaleena Presley brengen 22 oktober Hell of a Holiday uit. Snow Globe is de eerste single en stemt bij zeer positief. Miranda Lambert leidt het nummer en is een prima kerst getinte track. Benieuwd wat deze dames meer in huis hebben. Ik zie aan de tracklist dat er een nummer genaamd If We Make It Through December op Hell of a Holiday staat. Zou dit een cover van Merle Haggard zijn? Hij bracht een album en nummer met deze titel in 1973 uit. Andere grote artiesten zoals Alan Jackson, Mary Robbins en Faron Young hebben dit nummer gecoverd. Desalniettemin kijk ik erg uit naar Hell on a Holiday, want deze dames stellen als The Pistol Annies eigenlijk nooit teleur.

Over Miranda Lambert gesproken. Die maakte afgelopen jaar al veel indruk met The Marfa Tapes. Een geheel akoestische plaat samen opgenomen met mede-Texanen Jack Ingram en Jon Randall in de openlucht van Marfa Texas. Zeer prettige plaat die ondanks de akoestische setting een erg solide plaat is geworden. Lambert komt aankomende week terug met nieuwe single If I Was a Cowboy. Kunnen we stiekem een nieuw album voor volgend jaar verwachten? Er waren de afgelopen tijd al veel geruchten en ik denk dat Lambert na Hell on a Holiday ergens in november een aankondiging doet. Wildcard is haar laatste album uit 2019 met hits als Bluebird en Settling Down.

Afgelopen vrijdag waren er weer ontzettend veel nieuwe album releases. Cody Johnson bracht een dubbel-LP uit en Joshua Ray Walker sluit zijn trilogie LP’s af met See You Next Time. Daarnaast laat Americana rock band The Wild Feathers van zich horen met nieuwe plaat Alvarado en brengt Side Pony (Alice Wallace en Cailtin Cannon) een duo LP uit genaamd Lucky Break. Is er wel tijd om je te vervelen? Nee, helemaal niet. Genoeg recensies voor komende tijd. Hou de website dus vooral in de gaten.

Tot zover New Country Sunday. Een goede en prettige week gewenst en tot de volgende. Keep the music playing!