Triest nieuws deze week was het overlijden van Billy Joe Shaver op 81-jarige leeftijd. Shaver maakte in de jaren 70 naam als outlaw artiest. Zijn meest bekende album was Old Five and Dimers Like Me die werd uitgebracht in 1973. Na lang aandringen van Shaver ging hij samenwerken met Waylon Jennings. Veel nummers geschreven door Shaver kwamen op Jennings zijn albums terecht. Zo zijn negen van de tien nummers van Honky Tonk Heroes (1973) geschreven door Shaver. Ook Kris Kristofferson nam veel nummers van Shaver op.

En een outlaw was hij in figuurlijke en letterlijke zin van het woord. In 2007 was Shaver betrokken bij een schietincident in een van de honky tonks in Texas. Shaver had onenigheid met een man die hij met een pistool neerschoot. De man was na het schietincident buiten levensgevaar en het liep uiteindelijk met een sisser af. Shaver kwam weg met het betalen van 50.000 dollar borg.

Triest dat we zo’n grote outlaw artiest moeten missen.

Old Five and Dimers Like Me

Dan over naar Eric Church. Afgelopen vrijdag bracht hij opnieuw een single uit genaamd Through My Ray-Bans. En weer is dit een en al pracht. Het album gaat zo’n redelijk een vorm aannemen, want dit is inmiddels zijn vijfde single. Geruchten gaan dat Church zijn nieuwe album tijdens verkiezingsdag (dinsdag 3 november) gaat uitbrengen. Laten we het hopen, want dit album kan bijna niet meer misgaan.

Tot slot zijn er nieuwe singles toegevoegd van Mandolin Orange en Kip Moore. Leuk om weer iets van Mandolin Orange te horen. Kip Moore brengt een nieuwe single uit om geld op te halen voor muziekzalen in en rondom Nashville. Daarnaast komt er een deluxe versie uit van zijn laatste album Wild World die 12 februari volgend jaar wordt uitgebracht. 4 nieuwe nummers met Don’t Go Changing dus als nieuwe single.

Oke, dat was hem weer voor New country sunday. Keep the music playing!