Dat country muziek in Nederland de laatste jaren een grote toename van populariteit doormaakt valt niet te ontkennen. Het Nederlandse volk luistert meer naar country en bezoeken meer country gerelateerde concerten. Het aanbod wordt ook omvangrijker en gevarieerder. Steeds meer Nederlandse artiesten worden beïnvloed door dit prachtige muziekgenre uit Amerika. Yara Beeks uit Doetinchem is een van zulke artiesten. In 2016 verscheen haar eerste cover Hallelujah van Leonard Cohen op YouTube die inmiddels duizenden views heeft. We zijn nu 5 jaar later en ze heeft een enorme ontwikkeling doorstaan.

Country is het genre waar Yara Beeks voor heeft gekozen en dat lijkt de juiste keuze te zijn. Luister naar haar 3 singles en je begrijpt waarom. Beeks hemelse stem wordt op ballads Last Tear en The Long Road heel mooi en indringend ingekleurd. De krachtige uithalen zijn te vergelijken met Amerikaanse country grootheid Carrie Underwood. Natuurlijk zijn dat nog een aantal bruggen te ver, maar zo’n associatie is wel snel gemaakt.

De laatste single van Beeks, die dit jaar op Neo Records verscheen, is het uptempo nummer Where Does the Time Go. Een heerlijke country track, die met fijne steel gitaar en getokkel op de achtergrond een andere kant van Beeks laat horen dan de eerste 2 singles. Het tekent de veelzijdigheid af waarbij duidelijk wordt dat Yara Beeks zowel in intieme nummers, als in gedreven uptempo tracks, uitblinkt.

Yara Beeks is een country artiest met enorm veel potentie. Niet voor niets wint ze verschillende talentenjachten en hoor en zie je de ontwikkeling die ze als artiest doormaakt. Het speelveld voor country artiesten in Nederland is dun en Yara Beeks past daar prima in. Ze is nog erg jong (16!), begonnen met een muziekopleiding, schrijft haar nummers zelf en bespeelt de gitaar. Dit zijn alleen maar goede signalen.

Het is een lange weg die ze moet afleggen, maar de eerst stappen zijn stevig gezet. Wie weet wat de toekomst gaat brengen. De gretigheid en ambitie straalt van alles af. Misschien overstijgt ze zelfs Nederland en maakt naam in het buitenland. We hebben hier te maken met een groei briljant die wel eens heel groot kan worden. Luister de singles en oordeel zelf.