Over Orange Flag Music

Bedankt voor het bezoeken van Orange Flag Music!

Mijn naam is William sitebeheerder van Orange Flag Music. Deze website is volledig gericht op country muziek en alle andere genres gerelateerd. Mijn focus ligt op het informeren over country muziek door middel van recensies en andere content. Ik wil lezers up to date houden van de laatste aankondigingen, recensies van nieuwe albums en artikelen die dieper ingaan dan de normale berichten.

Ik kom uit Rijnsburg (Zuid-Holland). In 2015 kwam ik in contact met country muziek. Albums van Jason Isbell (Something More Than Free) en John Moreland (High on Tulsa Heat) intrigeerde mij meteen en opende nieuwe deuren naar de country muziek. Ik bleef nieuwsgierig en ging mij er meer in verdiepen. Nieuwe artiesten ontdekken, het laatste nieuws volgen en ga zo maar door.

Waarom country muziek? Ik denk dat ik zocht naar een authentiek geluid. Muziek vanuit het hart. Dat vond ik in country muziek en het is tot op de dag van vandaag nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven. Alhoewel ik nog veel te ontdekken heb, ben ik meer dan tevreden met de artiesten die ik heb mogen ontdekken. Artiesten zoals Cody Jinks, Turnpike Troubadours, Randy Rogers Band en Flatland Cavalry. En recentelijk meer en meer artiesten uit oude tijden zoals Hank Williams, The Carter Family, Johnny Cash, Merle Haggard, Buck Owens en Waylon Jennings.

De reden dat ik Orange Flag Music ben gestart is omdat ik de behoefte had om mijn enthousiasme en liefde voor country muziek te delen. Er is naar mijn mening zoveel te ontdekken en is helemaal niet meer oubollig te noemen. Je vindt in country veel diversiteit, heeft meerdere subgenres en persoonlijk houd ik van instrumenten zoals de fiddle en banjo.

Er zal altijd de discussie zijn wat country muziek precies is. Genres worden vaak door elkaar gehaald en je ziet veel invloeden van pop, rock, rap en country verweven met elkaar. Mijn focus met Orange Flag Music ligt op country muziek die wat dieper gaat dan mainstream Nashville country. Ik zal Nashville country niet negeren, maar het heeft op deze site niet de volledige aandacht.

De naam Orange Flag Music ontstond vrij simpel. De Nederlandse vlag is rood, wit en blauw, maar de kleur oranje is doordrenkt in onze cultuur. Dat heeft te maken met de geschiedenis. In de 16e eeuw leidde Willem van Oranje de rebellen tegen het Spaanse leger. Uiteindelijk slaagde hij er in de oorlog te winnen. Daardoor is oranje nog steeds een grote deel van onze identiteit als natie.

Voor nu wil ik jou als luisteraar en bezoeker veel plezier wensen met mijn website. Ik hoop dat het een inspiratiebron zal zijn en dat ik een aandeel kan hebben in jouw reis in de country muziek wereld. Als je vragen, opmerkingen of tips hebt hoor ik die graag.

Ik ben te bereiken op social media of je kan mij een mailtje sturen.

Profielfoto William van Voorbergen

Social Media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons