Verre vakanties, mogen we daar alweer aan denken? Misschien heel voorzichtig naar volgend jaar toe. Mijn reizen gaan meestal naar Aziƫ en de eerste verre was in 2009 naar Australiƫ en Nieuw-Zeeland. Als ik muziek van alternatieve band Real Estate opzet dan krijg ik gelijk een vakantiegevoel. Zeker in dit soort tijden wordt dat gevoel versterkt.

En toen ik met Real Estate in 2009 voor het eerst kennismaakte kreeg ik dat gevoel al. En na een aantal platen en deze nieuwe EP is daar na 12 jaar niets aan veranderd. Aan de ene kant knap om keer op keer met hetzelfde soort muziek te komen, maar dan steeds in iets andere vorm. De energievolle ritmische klanken zijn niet aan Real Estate besteed. Dit is zwoele zomer surf-pop muziek om bij weg te dromen. Liefst op een warme zomerdag aan het strand.

Half a Human is een EP ontstaan vanuit LP The Main Thing die vorig jaar uitkwam. De restantjes werden midden in de pandemie op remote-afstand door de bandleden bewerkt. Ze zeggen zelf dat ze met deze EP een nieuwe boodschap als band uitdragen. Kan wel zo zijn, maar qua geluid blijft dit Real Estate zoals we ze kennen. Niets mis mee, want de formule werkt en we zijn weer een aantal nummers rijker.

Dus voor de fans is het weer genieten, en voor wie meer pit wil kan dit weer langs zich heen laten varen. Real Estate is op dit moment een band met aanzien en gaan het met Half a Human ongetwijfeld weer goed doen. Ik geniet ervan en als we niet op vakantie “mogen” zet ik fijn dit soort muziek op. Ben ik met mijn gedachten toch nog een beetje op vakantie.

Uitgebracht op Domino Recording