Als je je afvraagt of Nederland nieuwe aanwas heeft van country muzikanten? Ja zeker. Robert Weston is daar één van en timmert aardig aan de weg om bij een groot publiek door te breken. Zijn invloeden zijn artiesten zoals George Jones, Garth Brooks en George Strait. Dat hoor je min of meer terug in Weston’s muziek, maar hij heeft daarnaast ook een geheel eigen stijl gecreëerd. Een stijl die helemaal bij de huidige moderne tijd past en ideaal geschikt is voor het Nederlandse country muziek landschap.

De afgelopen drie jaar was hij een onmisbaar onderdeel van de country band Ramblin’ Boots. Een band die naast Nederlandse optredens ook het buitenland opzocht. Optredens waren er in landen zoals België, Duitsland, Polen en Zwitserland. Robert Weston heeft door zijn privé situatie gekozen om de band te verlaten en solo verder te gaan. Een keuze die wel eens goed kan uitpakken luisterend naar zijn solo materiaal.

Zijn eerste solo EP FIRST verscheen vorig jaar en is een heerlijke plaat die alle ingrediënten afvinkt van goede country muziek. Dat begint al gelijk met opener Bar Like This. Uitstekend single materiaal en je krijgt gelijk de neiging om het refrein hard mee te zingen. Dat zijn wat mij betreft alleen maar positieve signalen. Slow Down is een andere lichtpuntje van FIRST. Een mooie liefdes track die de gevoelige kant van Weston blootlegt. Je merkt aan alles dat Weston geen moeite heeft om te schakelen tussen ballads en uptempo nummers. Elk nummer is met passie ingekleurd en laten de vakkundigheid en professionaliteit van Weston horen.

Dat doet Robert Weston overigens niet alleen. Hij schakelt Nashville in om zijn muziek flair en kracht mee te geven. En ik geef hem geen ongelijk. Dat is precies wat hij nodig heeft en brengt zijn muziek naar een hoger niveau. Zijn nieuwe single Leave This Bed (14 juli beschikbaar) is daar het perfecte voorbeeld van. Samen geschreven met Brett Trout is dit een prachtige tearjerking country ballad waar er duidelijk gebruikt is gemaakt van de kennis uit Music Row.

Op dit moment is Weston bezig met zijn tweede EP. Dat doet hij (online) met Nashville schrijvers zoals Levi Gray, Dakota Jay, Ryan Kinder en Will King. Zodra de mogelijkheid bestaat om weer te reizen naar Amerika gaat Weston zijn songmateriaal in Nashville opnemen. Alles wijst er in ieder geval op dat hij de juiste keuze heeft gemaakt om solo te gaan. Dat blijkt al uit de FIRST EP en zijn nieuwe singles. Je hoort de kwaliteit, passie en bevlogenheid in zijn muziek. Dat Robert Weston het goede pad bewandelt daar bestaat geen twijfel over mogelijk. Het is alleen een kwestie van tijd wanneer hij door gaat breken bij een groot publiek.