Miranda Lambert kan inmiddels als een van de sterkhouders van de hedendaagse country muziek worden gezien. Ze is in het verleden getrouwd geweest met populaire country ster Blake Shelton. Dat huwelijk hield vijf jaar stand. Het koppel was jarenlang onderwerp van gesprek en er waren veel geruchten over hoe het huwelijk uiteindelijk werd verbroken.

Desalniettemin zorgde de scheiding voor een van Lambert beste albums, The Weight of These Wings. Een dubbel-LP met anderhalf uur een ingetogen en vol hartenzeer country vuurwerk. Een verschil tussen haar eerdere albums zoals Kerosene en Revolution die veel rock getinte nummers bevatten.

Sowieso zitten er grote verschillen tussen de jongere jaren van Lambert en hoe ze er tegenwoordig voorstaat. Ze is behoorlijk volwassen geworden en dat hoor je aan de albums The Weight of These Wings en Wild Card. Het klinkt allemaal wat zoeter en intiemer en de losbandigheid is er min of meer vanaf.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar die latere albums, maar heb voor deze top 10 de “klassiekers” niet vergeten. In ieder geval niet allemaal.

Lambert is sinds Wild Card (2019) weer gelukkig in de liefde en laat dat vooral veel blijken op social media en in muziek video’s. Er is nog geen nieuws over een nieuwe plaat, maar kan mij niet voorstellen dat dat nog lang gaat duren. Ze heeft recentelijk een nummer uitgebracht genaamd Drunk (And I Don’t Wanna Go Home) samen met Elle King. Weinig met country te maken en is pop getint. Hopelijk dat de nieuwe plaat van Lambert gewoon country blijft en ze de cross-over naar pop laat voor wat het is.

MuziekMuziek

Bluebird (album: Wild Card, 2019)
De eerste nummer-1 hit van Lambert sinds jaren. Een mierzoet liedje van het laatste album Wild Card die midden in de Corona pandemie in populariteit ontplofte in Amerika en uiteindelijk de top van de charts raakte.

Miranda Lambert - Bluebird (Official Video)

17.6M views

Little Red Wagon (album: Platinum, 2014)
Little Red Wagon verscheen op Platinum en is een cover van Audra Mae. Het is een speels en uitdagend nummer, zoals ook in de video te zien is. Gaat niet heel diep en gaat vooral voor plezier.

Miranda Lambert - Little Red Wagon

41M views

Vice (album: The Weight of These Wings, 2016)
The Weight of These Wings is het resultaat van de break-up met Blake Shelton. Vice is een van de grootste hits van dat album en laat een Lambert horen die van one night stand naar one night stand gaat. Waarom ze het doet kan ze niet uitleggen, maar het gebeurt. Duidelijk de naweeën van een gebroken liefdesrelatie.

Miranda Lambert - Vice

50.2M views

Look at Miss Ohio (album: Four the Record, 2011)
Een redelijk onbekend nummer van Miranda Lambert, maar een van mijn favorieten. Geschreven door David Rawlings en Gillian Welch is dit op en top country muziek. Heerlijke flow, mooie teksten en scheurende pedal steels. Gouden combinatie.

Look at Miss Ohio

101.6K views

Airstream Song (album: Revolution, 2019)
Nog zo’n onbekend nummer, maar weer Miranda Lambert in topvorm. Dit is waar ik Lambert vind in uitblinken. Het zijn simpele en pure country liedjes die voor mij het best werken en ik vind dat dat op Airstream Song perfect wordt uitgewerkt.

Miranda Lambert - Airstream Song

341.9K views

White Liar (album: Revolution, 2019)
Een van de grote hits van Lambert. Haalde uiteindelijk de tweede positie in de Billboard Charts en was de tweede single van het album Revolution. Het nummer werd samen geschreven met Natalie Hemby.

Miranda Lambert - White Liar (Official Music Video)

48.8M views

Settling Down (album: Wild Card, 2019)
Wild Card vind ik een van de betere albums van Lambert. De volwassenheid en ervaring van jarenlang muziek maken komt op deze plaat allemaal goed op zijn plaats. Met Bluebird en deze Settling Down als goede reflectie op die twee aspecten.

Miranda Lambert - Settling Down (Official Video)

9.6M views

The House That Built Me (album: Revolution, 2019)
Dit nummer kan gezien worden als grootste hit van Lambert. Was eigenlijk bestemd voor Blake Shelton, maar toen Lambert dit nummer hoorde wilde ze het graag zelf hebben. Het won verschillende awards zoals nummer van het jaar bij de CMA awards en een Grammy voor beste country nummer.

Miranda Lambert - The House That Built Me

82.6M views

Highway Vagabond (album: The Weight of These Wings, 2016)
Een lekkere on-the-road plaat van Lambert. Alhoewel The Weight of These Wings vooral ingetogen en rustig is, is Highway Vagabond een luchtig nummer die enig balans in de hartenzeer van Lambert brengt. Nog steeds niet zo uitbundig zoals op eerdere albums en het latere Wild Card, maar prima nummer.

Highway Vagabond

571.7K views

Kerosene (album: Kerosene, 2005)
Kerosene is de derde single van het zelf-getitelde album Kerosene. Dit was voor Lambert haar eerste album bij een groot platenlabel (Epic Nashville). Je hoort op dit nummer een jonge Miranda Lambert waarbij haar stem nog niet helemaal klinkt zoals we tegenwoordig van haar gewend zijn. Daarnaast klinkt de muziek gericht op een jong publiek en horen we vooral country-rock.

Miranda Lambert - Kerosene (Official HD Video)

66.5M views

MuziekMuziek