Waylon Jennings heeft als country artiest geweldige platen uitgebracht. Zijn hoogtijdagen waren de jaren ’70 waarin hij zich als outlaw voordeed. Samen met artiesten zoals Willie Nelson en Kris Kristofferson brachten zij muziek op hun eigen manier. Niet wat de grote platenlabels uit Nashville van ze verwachtten. In dit artikel vind je de top 10 nummers van Waylon Jennings uit de jaren ’70. De muziek van Waylon Jennings is makkelijk te vinden op YouTube en Spotify. Fysieke cd’s en lp’s zijn wat lastiger te vinden. Met goed zoeken op internet kan je de cd’s bestellen waar onderstaande nummers op staan (Discogs.com, Amazon), maar LP’s zijn onmogelijk vindbaar (behalve The Ramblin’ Man).

Are You Sure Hank Done It This Way (album: Dreaming My Dreams, 1975)
Are You Sure Hank Done It This Way is een origineel nummer van Jennings en een ode aan één van de grootste country artiesten ooit: Hank Williams. Hank Williams werd gezien als groot voorbeeld voor de outlaw artiesten van de jaren ’70.

Are You Sure Hank Done It This Way

Luckenbach, Texas (Back to the Basics of Love) (album: Ol’ Waylon, 1977)
Luckenbach, Texas is geschreven door Bobby Emmons en Chips Moman. Maar Waylon zorgde er voor dat dit één van de bekendste platen is geworden uit zijn oeuvre. Willie Nelson zingt ook deels mee in dit nummer.

Luckenbach, Texas (Back to the Basics of Love)

Dreaming My Dreams with You (album: Dreaming My Dreams, 1975)
Het album Dreaming My Dreams was het favoriete album van Waylon Jennings. Titelnummer Dreaming My Dreams with You is een gevoelige ballad met minimale instrumentatie en Waylon die de aandacht opeist.

Dreaming My Dreams with You

Amanda (album: The Ramblin’ Man, 1974)
Geschreven door Bob McDill behoort afsluitend nummer Amanda van The Ramblin’ Man tot één van de beste nummers van Waylon Jennings. Let ook op de achtergrondzang die onmisbaar is op dit nummer.

Amanda

Honky Tonk Heroes (album: Honky Tonk Heroes, 1973)
Dit album kan gezien worden als het begin van de outlaw periode van Waylon Jennings. Het is één van de meest bekende albums van Jennings. Het nummer Honky Tonk Heroes verschijnt later nog op compilatiealbum Wanted! The Outlaws.

Honky Tonk Heroes

Lonesome, On’ry and Mean (album: Lonesome, On’ry and Mean, 1973)
Dit nummer is geschreven door Steve Young. Het gelijknamige album is weer een fijne toevoeging aan de outlaw reeks. Met nummers als Freedom to Stay en Krisofferson’s cover Me and Bobby McGee mag deze plaat niet ontbreken in je collectie.

Lonesome, On’ry and Mean

Ladies Love Outlaws (album: Ladies Love Outlaws, 1972)
Alhoewel deze plaat nog voor Waylon’s outlaw periode was uitgebracht wordt de term al in de titel gebruikt. Het album is één van mijn favoriete albums van Waylon. Zelf zegt hij er over dat het album alles behalve af was en dat het nodige moest worden bijgeschaafd. Desalniettemin staan hier klassiekers op zoals Delta Dawn, Never Been to Spain en natuurlijk het titelnummer.

Ladies Love Outlaws

Mammas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys (album: Waylon & Willie, 1978)
Waylon Jennings en Willie Nelson waren grote vrienden. Af en toe kwam er een beetje jaloezie bij kijken, maar met dit album uit 1978 bundelden ze hun krachten samen. Samenwerkingsalbums waren normaal voor die tijd. Soms werkt het soms niet. Maar Waylon & Willie maken hier het beste van met klassiekers zoals Mammas, Don’t Cuss the Fiddle, The Year 2003 Minus 25 en The Wurlitzer Prize (I Don’t Want to Get Over You).

Mammas Don’t Let Your Babies Grow Up to Be Cowboys

You Can Have Her (album: Lonesome, On’ry and Mean, 1973)
Nog een nummer van het Lonesome album. You Can Have Her is daarvan het meest toegankelijke. Met een kerkkoor die in het refrein meezingt is het onmogelijk om hier niet enthousiast van te worden. Een heel opbeurende plaat.

You Can Have Her

Are You Ready for the Country (album: Are You Ready for the Country, 1976)
Nummer geschreven door Neil Young. Met het album Are You Ready for the Country zwakt de outlaw periode af. De kwaliteit van de muziek blijft ongekend hoog. Naast het titelnummer zijn nummers zoals So Good Woman, Jack-A-Diamonds en MacArthur Park (Revistited) die de kwaliteit tonen van dit album.

Are You Ready for the Country