Welkom bij de Orange Flag Music country muziek top 40. Deze lijst is geheel onafhankelijk opgezet zonder inbreng van andere partijen. Het zijn dan ook nummers waarvan ik persoonlijk vind dat ze de alternatieve country muziek goed vertegenwoordigen. Soms zullen er wat andere fusies van genres tussen staan, maar ik probeer het vooral alternatieve country te houden. YouTube links zijn toegevoegd.

Nieuwe toevoegingen week 35

(5) Cody Jinks – All It Cost Me Was Everything
Outlaw country muziek artiest Cody Jinks brent in november twee albums uit. Een metal plaat en country plaat. Die eerste laat ik vooral links liggen, maar mijn interesse gaat des te meer uit naar Mercy, de country plaat. 12 november is het zover, met All It Cost Me Was Everything als eerste single. Kan Jinks zijn oeuvre een goed vervolg geven?

(13) Kayla Ray – Good Enough for Me
Kayla Ray bracht in 2018 Yesterday & Me uit. Een pure Texas country plaat die helaas vooral niet opgemerkt werd. Zonde, prachtplaat. Afgelopen week verraste ze met het uitbrengen van nieuwe album Songs of Extreme Isolation, Economic Crisis & Other Funny Things. Gaat het dit keer wel lukken? Ik hoop het.

(15) David Ferguson – Hard Times Come Again No More
David Ferguson is het meest bekend als geluidstechnicus van Johnny Cash zijn albums. Toch waagt Ferguson het dit jaar als solo artiest. Nashville No More het het album en Ferguson gaat onder andere samenwerkingen aan met Margo Price en Sierra Hull.

(34) Billy Strings – In the Morning Light
Debuutalbum Home van Bluegrass artiest Billy Strings won de Grammy voor beste bluegrass album in 2020. Dit jaar is Strings terug met zijn opvolger Renewal. Grote verwachtingen. In the Morning Light is in ieder geval een fijn voorproefje en eigenlijk kan het met deze nieuwe plaat niet misgaan.

Select 2021Select 2021