Welkom bij de Orange Flag Music country muziek top 40. Deze lijst is geheel onafhankelijk opgezet zonder inbreng van andere partijen. Het zijn dan ook nummers waarvan ik persoonlijk vind dat ze de alternatieve country muziek goed vertegenwoordigen. Soms zullen er wat andere fusies van genres tussen staan, maar ik probeer het vooral alternatieve country te houden. YouTube links zijn toegevoegd.

Orange Flag Music Spotify

Nieuwe toevoegingen week 36

(8) Charles Wesley Godwin – Lyin’ Low
Seneca van Charles Wesley Godwin is een van mijn favorieten platen uit 2019. Single Hardwood Floors bracht het zelfs tot de hardloop speellijst, en dat zegt wat. Dit jaar is Godwin terug met How the Mighty Fall en Lyin’ Low is de eerste single. Gelukkig is hier weinig vernieuwends ten opzichte van Seneca wat mij positief stemt. Zet 5 november maar alvast in je agenda.

(31) Jon Randall – Keep on Moving
Jon Randall houdt het momentum erin. Bracht begin dit jaar een solo EP uit en duelleerden samen met Miranda Lambert en Jack Ingram op het uitstekende akoestische The Marfa Tapes. Afgelopen week bracht hij een titelloze plaat uit. De nummers van EP Neon Texas aangevuld met nieuw materiaal. Keep on Moving kende we van de EP, en is dé grote hit van deze plaat.

(39) Dori Freeman – I Am
Deze dame uit de Appalachen maakte in het verleden al een aantal goede country platen. Dori Freeman is vooral heel authentiek en heeft veel liefde voor het vak. Nieuwe plaat Ten Thousand Roses zou zo maar haar grote doorbraak kunnen betekenen. De plaat is vooral heel toegankelijk en luistert makkelijk weg. Single I Am is daar een heel goed voorbeeld van.

Select 2021Select 2021