Welkom bij de Orange Flag Music country muziek top 40. Deze lijst is geheel onafhankelijk opgezet zonder inbreng van andere partijen. Het zijn dan ook nummers waarvan ik persoonlijk vind dat ze de alternatieve country muziek goed vertegenwoordigen. Soms zullen er wat andere fusies van genres tussen staan, maar ik probeer het vooral alternatieve country te houden. YouTube links zijn toegevoegd.

Orange Flag Music Spotify

(20) Randy Rogers Band – Picture Frames
Randy Rogers en zijn band gaan al een tijdje mee en lijken met elk album steeds beter te worden. Laatste plaat Hellbent uit 2019 heeft een aantal fantastische nummers en kijk dan ook erg uit naar nieuwe muziek van deze Texas heren. Picture Frames laat in ieder geval een vertrouwd geluid horen.

(31) Ryan Culwell – All I Got
Ryan Culwell’s tweede plaat The Last American uit 2018 moest even landen hier, maar na een aantal keer luisteren kwamen er veel parels bovendrijven. Volgend jaar is Culwell terug met nieuwe album Run Like a Bull, waarvan All I Got de eerste single is. Ligt volledig in de lijn van The Last American.

(35) Jason Boland & The Stragglers – The Light Saw Me
Net zo als Randy Rogers Band gaat ook Jason Boland en zijn band al een lange tijd mee. Nieuwe plaat The Light Saw Me is een heuse conceptplaat. Een concept over ontvoering door aliens. Nieuwe single en tevens titeltrack laat wel weer een typische Jason Boland sound horen.

(36) Jesse Dayton – Born With a Tail
Jesse Dayton is er ook een van de oude garde en begeeft zich met zijn albums op allerlei genres. Blues, rock, country, folk noem maar op. The Outsider uit 2018 was mijn eerste kennismaking met Dayton en sindsdien ben ik hem een beetje uit het oog verloren. Daar gaat in 15 november verandering in komen, want dan brengt hij zijn nieuwe album Beaumonster uit.

Nieuwe toevoegingen week 40

Select 2021Select 2021