Logo Orange Flag Music 2023

Kiely Connell – My Own Company

Kiely Connell - My Own Company album cover

Nashville’s Kiely Connell bracht een aantal jaren geleden haar geweldige debuutalbum Calumet Queen uit. Het was er eentje voor de jaarlijstjes en ik heb er toentertijd veel van genoten. Het deed mij veel denken aan Courtney Marie Andrews, maar ook herinnerde het mij aan artiesten zoals Patsy Cline en Emmylou Harris. Dit jaar is Kiely Connell terug met My Own Company.

Voor My Own Company kiest Kiely Connell voor een iets andere weg. Dit keer is er besloten om meer Americana te klinken dan country. Er wordt veel gebruikgemaakt van elektrische gitaren en je hoort nagenoeg geen traditionele instrumenten meer zoals pedal steels en fiddles. Aan de ene kant vind ik het wat jammer, maar ook met het niveau van dit album zit het weer goed.

Calumet Queen werd geproduceerd door de voor mij onbekende Don Bates uit Nashville. Hij leverde puik werk af en het album werd in Amerika positief ontvangen. Kiely Connell kreeg het met My Own Company voor elkaar om Tucker Martine als producer te benoemen. En hij is tegenwoordig een van de meest gewilde producers binnen het Americana genre.

De productiewaarde van My Own Company ligt ietwat hoger dan het debuut. Dat is niet alleen te merken aan een producer van naam en ervaren sessiemuzikanten, maar ook aan het platenlabel. Tijdens dit album bundelt Kiely Connell namelijk samen de krachten met Thirty Tigers. Een bekend platenlabel met genoeg kennis, ervaring en kracht in huis. 

Het zit wat dat betreft wel goed met My Own Company en de kwaliteit. Alle liedjes zijn aantrekkelijk en Kiely Connell toont aan dat ze goed weet om te gaan met het altijd moeilijke tweede album syndroom. Ze hebben zoals gezegd de keuze gemaakt om meer Americana te klinken dan country. Maar ook dit krachtige geluid pakt naar mijn mening heel goed uit.

Kiely Connell beweegt zich inmiddels al wat jaren door Nashville en ze heeft de smaak te pakken. Met My Own Company weet ze wederom veel indruk te maken en ik kan mij niet voorstellen dat liefhebbers van het Americana genre hier niet warm van kunnen worden. Ik was al heel erg gecharmeerd van Calumet Queen en ook op dit album weet Kiely Connell te leveren. Een belofte voor de toekomst.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment