Logo Orange Flag Music 2023

Connor Daly – Colors Fade

Connor Daly - Colors Fade album cover

Als je luistert naar het Colors Fade van singer-songwriter Connor Daly dan zul je vast denken dit heb ik ergens eerder gehoord. Althans, dat idee kreeg ik tijdens het luisteren en dan noem ik de naam Zach Bryan. Het is niet moeilijk om deze link te maken, want de akoestische gitaar speelt een belangrijke rol en de songs lijken er verdacht veel op. Ook de teksten doen aan de superster van het moment denken.

Ik vind het album van Connor Daly heel wat hebben en het staat de afgelopen dagen bovenaan mijn rotatielijst. Ik luister het album meerdere keren per dag. Dat gebeurt niet vaak en dat doe ik alleen als ik een album uitzonderlijk speciaal vind. Colors Fade heeft een beetje een verslavende werking. De liedjes hebben een bepaalde aantrekkingskracht en je wilt het album opnieuw en opnieuw luisteren.

Het verschil met Zach Bryan is dat Connor Daly de productie wat netter aanpakt. Zo hoor je in eerste instantie de akoestische gitaar. Maar dit instrument wordt bijgestaan door verschillende andere instrumenten, zoals subtiele elektrische gitaren, drums en fiddles. Connor Daly komt uit Northern Virginia, maar woont inmiddels in Nashville en werd voor Colors Fade bijgestaan door professionele sessiemuzikanten. 

Wat je ook zult merken tijdens het luisteren van Colors Fade zijn de mierzoete teksten. Connor Daly weet heel goed om te gaan met de liefde en dat is waar de liedjes dan ook voornamelijk over gaan. Sommige zullen er niets van moeten hebben, maar de zachte zieltjes onder ons zullen dit heel mooi gaan vinden. En dat gepaard met de soft klinkende muziek, je kunt het wat mij betreft veel slechter treffen. 

Colors Fade krijgt vooralsnog weinig aandacht in Amerika en ik lees er op drukbezochte muziekwebsites weinig over. Jammer, want als je Zach Bryan moe bent, dan is Connor Daly dé aangewezen man om weer wat enthousiasme te krijgen in dit genre. Hij is hard aan het werk om naam te maken in Amerika. Met een beetje geluk wordt hij binnen een paar jaar bekend bij het mainstream publiek.

Zoals gezegd ben ik best lyrisch over Colors Fade en luister ik het de afgelopen week met regelmaat. Connor Daly heeft het voor elkaar gekregen om een fantastisch album te produceren. Ik houd van dit soort singer-songwriter muziek en met een goede uitvoering kan ik er alleen maar positief over zijn. Conor Daly is een grote belofte voor de toekomst waar we de komende jaren nog veel van gaan horen.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment