Logo Orange Flag Music 2023

Dallas Moore – Gems and Jams

Dallas Moore - Gems and Jams album cover

Het is altijd fijn om nieuwe muziek te horen van Dallas Moore. Hij is aardig productief, want vorig jaar konden we al genieten van een covers album genaamd No God in Juarez. Prima plaat en we hoeven gelukkig niet lang te wachten op nieuw werk. De machine werkt aardig door met dit jaar Gems and Jams, een akoestische plaat met originele liedjes.

Voor wie Dallas Moore niet kent, hij is een van de erkende Amerikaanse outlaw artiesten. Zijn albums zijn meestal rauw, oprecht en authentiek country. Andere outlaws van dit moment zijn Jamey Johnson, Cody Jinks en Casper McWade. Als je luistert naar albums van deze artiesten, dan zul je merken dat dit pure country muziek is met veel gebruik van traditionele instrumenten.

Dit keer pakt Dallas Moore het iets anders aan dan normaal het geval. Gems and Jams is een album met akoestische liedjes zonder versieringen. Het is alleen de outlaw met zijn akoestische gitaar. Dat kan in eerste instantie een beetje saai lijken, maar dat is het niet. Dit album is een plezier om naar te luisteren en toont aan dat Dallas Moore ook heel goed in z’n eentje muziek kan maken.

Eerlijk gezegd moet je er wel van houden, muziek zonder drums, zonder pedal steels en zonder fiddles. Maar Dallas Moore weet dondersgoed hoe een kwaliteit country liedje hoort te klinken en weet zonder ook genoeg indruk te maken. We hebben hier te maken met een ervaren rot in het vak met passie en liefde voor het creëren van goede country songs.

Outlaw artiesten staan niet alleen bekend om pure country songs. Ook staan ze bekend om hun hardwerkende mentaliteit. Ze leven voor het artiestenbestaan en dat is met Dallas Moore niet anders. Zo staat de touragenda in Amerika de komende maanden weer helemaal vol, zoals het hoort. Ze blijven doorgaan en doen er alles aan om het publiek een mooie avond te bezorgen.

Inmiddels beweegt Dallas Moore zich al meer dan 25 jaar door het Amerikaanse muzikale landschap en stoppen staat niet in zijn woordenboek. Een album zoals Gems and Jams is een hele fijne toevoeging aan zijn oeuvre en brengt diversiteit. Hij heeft in het verleden genoeg goede outlaw country songs geproduceerd, de akoestische songs hier brengen balans. Goed om dit soort albums te horen met een Dallas Moore in topvorm.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment