Logo Orange Flag Music 2023

The Deslondes – Roll It Out

The Deslondes - Roll It Out album cover

Na redelijk wat jaar stilte keerden The Deslondes twee jaar geleden terug met het nieuwe album Ways & Means. Het kreeg veel lovende kritieken van zowel muziekcritici als liefhebbers van het roots genre. Blijkbaar is het succes de mannen zo goed bevallen dat ze dit jaar alweer terug zijn met nieuw werk in de vorm van Roll It Out. En wederom stelt het niet teleur.

The Deslondes kun je zien als een soort van supergroep met louter ervaren muzikanten met een liefde en passie voor het vak. De band bestaat uit Sam Doores, Riley Downing, Dan Cutler, John James Tourville en Howe Pearson. Ben je een beetje bekend in de Americana en roots wereld dan zal je vast een aantal namen herkennen. Ieder heeft ook zo z’n solo projectjes.

Ik was twee jaar geleden erg te spreken over Ways & Means. Een lekkere prettige no-nonsense roots plaat waar met passie en plezier gemusiceerd wordt. Aan dat album was echt te merken dat The Deslondes er zin in hebben en de luisteraar een goede tijd laten beleven. En dat is precies wat je kunt verwachten als je naar opvolger Roll It Out luistert.

Want wat The Deslondes met Roll It Out weer voor elkaar hebben gekregen is fantastisch. De songs hebben karakter, zijn levendig en hebben veel waardevols te bieden voor de roots en Americana purist. Er staat geen minder nummer op en de productie, mede verzorgd door de bekende producer Andrija Tokic, is subliem. Details zijn de mannen niet vreemd. 

Wat ook zo prettig is aan een band zoals The Deslondes is dat ieder een fors aandeel heeft. Je hoort dan ook veel afwisseling in de songs en de vocals veranderen per nummer. Dat maakt het allemaal nog interessanter en leuker om naar te luisteren. Met name Riley Downing, ook veel succes als solo artiest, beschikt over zo’n geweldig ruw stemgeluid. Pracht om naar te luisteren. 

The Deslondes gaan met Roll It Out gewoon door met waar ze twee jaar geleden met Ways & Means waren gebleven. Dat zijn uitstekende originele songs produceren voor de roots purist. Ik ben ook dit keer weer heel enthousiast over deze plaat en kan er dagenlang naar luisteren. Vooralsnog treden ze dit jaar op in Amerika, maar met wat geluk kunnen we ze volgend jaar zien in Europa. Garantie voor een top avond.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment