Logo Orange Flag Music 2023

Mason Ramsey – I’ll See You In My Dreams

Mason Ramsey - I'll See You In My Dreams album cover

Social media, een vloek of een zegen. Veel artiesten hebben er baat bij om aankondigingen te doen en nieuwe muziek de wereld in te sturen. Maar het kost ook veel tijd om het te onderhouden en met een kleine fanbase doen veel artiesten er niets mee. Voor Mason Ramsey is het een zegen. Hij ging een aantal jaren geleden viral als het jodelende kind en maakt er dankbaar gebruik van.

Mason Ramsey was toen hij viral ging nog een kind. Inmiddels zijn we jaren later en is hij zeventien. Nog steeds heel jong, maar hij heeft zich binnen een paar jaar op geweldige wijze ontwikkeld. Ging het eerst nog om een paar leuke singles, dit jaar brengt hij een volwaardig nieuw album uit genaamd I’ll See You In My Dreams. 

Wat te verwachten van dit soort social media fenomenen? Ik ben bijna niet meer actief op Instagram en dergelijke, maar heb het meegekregen toen Mason Ramsey een aantal jaren geleden viral ging. Daarna heel weinig aandacht meer aan besteed en was hem eigenlijk alweer vergeten. Toch ging ik afgelopen week met redelijk wat nieuwsgierigheid naar zijn nieuwe album luisteren.

En wat is I’ll See You In My Dreams een sterke plaat zeg. Ongelofelijk hoe op jonge leeftijd Mason Ramsey zijn eigen geluid heeft weten te vinden. Het zijn in principe country songs met een blues randje, maar de kwaliteit is duidelijk hoorbaar. Zowel de muziek als teksten zijn van hoog niveau en weten enorme indruk te maken. Het is echt een fijne luisterplaat. 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel eerst even wat moest wennen aan de stem van Mason Ramsey. Hij is zoals gezegd pas zeventien en dat hoor je nog een beetje. Niet helemaal volwassen, maar wel krachtig genoeg. Er worden vergelijkingen gemaakt met Elvis Presley en dat vind ik niet onterecht. Het doet er inderdaad veel aan denken. 

De teksten op I’ll See You In My Dreams komen niet helemaal overeen met iemand van zeventien. Het zijn allemaal liefdesliedjes en gaan iets te ver voor zo’n jonge leeftijd. Mason Ramsey heeft wel alle songs meegeschreven, maar is duidelijk bijgestaan door professionele liedjesschrijvers. Het levert een fors aantal memorabele songs op, waarvan ik Cowboys Always Come Home de mooiste vind.

Dit album is geheel onverwacht een van mijn favoriete platen van de afgelopen weken geworden. Mason Ramsey toont met I’ll See You In My Dreams aan dat hij een volwaardige artiest kan zijn met de vaardigheid om hoogwaardige kwaliteit country songs te produceren. Aan publiciteit geen gebrek voor deze jongen, dus laat hem maar door ontwikkelen en albums blijven maken.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment