Logo Orange Flag Music 2023

Kelley Mickwee – Everything Beautiful

Kelley Mickwee - Everything Beautiful album cover

Als je een beetje de weg kent door het Americana landschap, dan weet je wie Kelly Mickwee is. Ze is een singer-songwriter uit Texas en was in het verleden actief in de bekende band The Trishas. Daar horen we tegenwoordig jammer genoeg helemaal niets meer van, ieder doet inmiddels zijn eigen ding. Kelley Mickwee staat dit jaar weer eens als solo artiest op het podium en met een nieuw album genaamd Everything Beautiful.

Het heeft inderdaad heel lang moeten duren voordat Kelley Mickwee weer klaar was om het in haar eentje te doen. Maar liefst tien jaar heeft het moeten duren voor nieuw werk. Het vorige album You Used to Live Here, uit 2014, was geweldig en kreeg veel positieve kritieken in de Americana scene. Daarna werd het redelijk stil rondom haar, maar Mickwee heeft in de tussentijd genoeg ander werk gedaan.

De afgelopen jaren waren dan ook drukke tijden voor Kelley Mickwee, ondanks dat ze weinig als solo artiest deed. Zo had ze een aantal jaar een eigen radioshow genaamd River Girl Radio in Texas. Ook als muzikant deed ze haar ding en speelde ze voor een groot publiek als onderdeel van de in Amerika geliefde band Shinyribs. De afgelopen jaren begon ze dan toch echt met het werken aan Everything Beautiful.

Alweer zes á zeven jaar geleden ontdekte ik het album You Used to Live Here en was er toentertijd behoorlijk enthousiast over. Maar omdat Kelley Mickwee weinig van zich liet horen, hier en daar alleen wat singles, ben ik haar een beetje uit het oog verloren. Gelukkig is ze dit jaar weer terug en gelukkig stelt ze met Everything Beautiful niet teleur en maakt ze weer een hele positieve indruk.

Het wordt duidelijk dat de songs op Everything Beautiful geïnspireerd zijn door de stad Memphis. Kelley Mickwee groeide op in deze stad en dat is waar ze haar gedachten had tijdens de productie van het album. De muziek is overigens wel opgenomen in Texas, met veel ervaren muzikanten van naam, maar duidelijk hoor je dat de songs zijn doordrenkt van soul en blues.

Everything Beautiful is een memorabel album geworden met een Kelley Mickwee in geweldige vorm. Het klinkt heel anders dan haar album van tien jaar geleden, maar ze heeft zich als artiest ontwikkeld op een hele goede manier. De songs zijn een stuk volwassener en de productie klinkt meer gelaagd en professioneler. Kelley Mickwee is weer een solo artiest en na tien lange jaren weer helemaal terug. En hoe.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment