Logo Orange Flag Music 2023

Dylan Schneider – Puzzled

Dylan Schneider - Puzzled album cover

Dit jaar brengt Nashville country artiest Dylan Schneider zijn langverwachte debuutalbum Puzzled uit. Een album dat zonder twijfel het label mainstream country krijgt en waar de meningen verdeeld over zullen zijn. Ik heb de afgelopen weken het album een aantal keer beluisterd en ik moet toegeven dat deze country songs best wel meevallen. Het kan wat mij betreft erger dan dit.

New country is hoe ze de muziek van Dylan Schneider hier in Nederland noemen. Dylan Schneider heeft inmiddels naam genoeg gemaakt om op te kunnen treden op het C2C Festival van dit jaar in Rotterdam. Als je op zo’n festival mag opdraven, dan kan je natuurlijk wel wat en blijkt dat er veel mensen interesse hebben in je muziek. In Amerika is hij inmiddels redelijk populair en treedt op met de grote namen.

Persoonlijk vind ik het C2C festival best interessant, maar dan gaat het toch echt om de traditionele country artiesten. Zoals bijvoorbeeld een Randall King. Met de stijl van Dylan Schneider heb ik wat minder en luister ik doorgaans heel weinig naar. Voor dit soort country is er echter nog steeds een hele grote markt en weet veel liefhebbers van country muziek te bereiken.

En niet alles aan een album als Puzzled is verkeerd. Ik noem bijvoorbeeld een nummer zoals Without June, dat is toch wel fijne country en laat horen dat Dylan Schneider ook de skills heeft om traditionele country te produceren. Dit soort nummers zijn helaas wel in de minderheid op dit album en het merendeel zijn de feest en hartzeer songs. Hate it or love it. 

Ik sprak recent Dylan Schneider voor een interview en ik moet zeggen dat het een hele sympathieke gozer is. Hij weet heel goed wat er gaande is binnen het genre en maakt muziek waar hij gelukkig van wordt. Dat merk je als je luistert naar Puzzled. En het knappe van dit allemaal is dat hij bij alle nummers betrokken is bij de teksten. Dat kan niet iedere artiest van zichzelf zeggen.

Als je naar de toekomst kijkt zit het dus wel goed met Dylan Schneider. Hij werkt alweer aan een nieuw album en er staan in Amerika de komende maanden genoeg optredens op het schema. Met zijn arbeidsethos is helemaal niets mis en hij neemt zijn muzikale carrière enorm serieus. Puzzled, een uitstekend debuutalbum voor het massapubliek. Op z’n tijd vind ik het fijn, maar niet te veel. Voor de rest geen kwaad woord over dit album of Dylan Schneider.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment