Logo Orange Flag Music 2023

Lucy Isabel – All The Light

Lucy Isabel - All The Light album cover

Het is de afgelopen maanden flink dringen binnen het singer-songwriter genre. Met name de vrouwelijke artiesten zijn goed vertegenwoordigd. Dan moeten er natuurlijk keuzes worden gemaakt wat te recenseren en ik kan vertellen dat dit niet makkelijk is. Maar goed, over All The Light van Lucy Isabel moest ik wat schrijven en verdient het om alle aandacht aan te besteden. 

Al vanaf het eerste nummer van All The Light wist ik dat ik te maken had met een bijzonder getalenteerde artiest. Violen doen het bij mij altijd goed en maken op het openingsnummer gelijk al een hele fijne binnenkomer. Lucy Isabel toont direct aan dat ze op niveau muziek kan maken en dat wordt nog duidelijker naarmate het album op rustige wijze verder vordert.

Lucy Isabel debuteerde overigens in 2019 met het album Ramblin Stranger en deed dat met bescheiden succes. Er werden vervolgens veel shows gegeven, maar de pandemie bracht het thuiszitten en het was niet mogelijk om op een gewone manier te groeien als artiest. Ze besloot een gezin te beginnen en te werken aan de opvolger van haar debuutalbum. Nu staat ze klaar om het podium weer te betreden.

Het podium betreden doet ze met genoeg songs en twee uitstekende albums in bezit. All The Light is werkelijk waar een plezier om naar te luisteren. De productie is heel fijn en je hoort een geweldige combinatie aan instrumenten. Violen, akoestische gitaren, drums, piano en pedal steels, het klinkt allemaal effectief en uitzonderlijk goed. Een lust voor het oor.

De songs zijn heel aantrekkelijk en liefhebbers van folk, Americana, moeten dit kunnen waarderen. En dan heb ik het niet eens gehad over de vocals van Lucy Isabel. Ik heb een zwak voor dit soort stemmen en gaat bij mij nooit vervelen. Ik maakte in dit geval al snel de vergelijking met een Laura Cantrell, maar ook hoor ik hier en daar wat Dawn Landes. Prachtig.

All The Light bevat alles wat een goede singer-songwriter plaat vereist. Je hebt de diverse instrumenten, nette productie, mooie zang en alle songs klinken prettig in het gehoor. Lucy Isabel toont met het altijd tweede moeilijke album aan dat zoiets helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Dit album is wonderschoon en het luisteren meer dan waard. Verveel je je en weet je even niet wat je moet luisteren als Americana liefhebber? All The Light van Lucy Isabel is het antwoord.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment