Logo Orange Flag Music 2023

Hiss Golden Messenger – Quietly Blowing It

Hiss Golden Messenger - Quietly Blowing It album cover

Sommige (grote) artiesten doen het tranquilo, rustig aan. Die hoeven niet eens in de twee jaar een nieuw album uit te brengen en 3/4 van het jaar op pad te zijn. Dat geldt niet voor de band Hiss Golden Messenger. Sinds 2009 brengen ze gestaagd albums uit en touren intensief. Alhoewel alle begin moeilijk is hebben ze de laatste jaren eindelijk grote successen behaald. Dat ene succes wat je als muzikant misschien maar een keer in het leven behaald is voor Hiss Golden Messenger een Grammy award. Terms of Surrender uit 2019 werd beste Americana plaat.

En dat zorgden in een klap voor een blootstelling aan een bredere publiek. M.C. Taylor, frontman en zijn band komen dan ook snel terug met nieuwe plaat Quietly Blowing It. Logisch, omdat optredens vorig jaar op z’n gat lagen. Natuurlijk heeft de pandemie het hele proces versneld, maar ook dit album is weer puur genieten en een kwalitatief hoogstandje.

De potentie om wederom een Grammy in de wacht te slepen blijft gissen, maar ik ontken niet dat ik van Quietly Blowing It erg genoten heb. De plaat werd gebrouwen midden in de pandemie in Taylor zijn eigen studio in Durham, North Carolina. De grove schetsen nam hij mee naar zijn bandleden van de Hiss band. Wat zij er als collectief uiteindelijk van hebben gemaakt is bijna tegen perfectie aan.

De inkleuring van Quietly Blowing It is subliem vervaardigd met verschillende instrumentele lagen. Je ontdekt elke beluistering weer wat nieuws en het blijft maar niet vervelen. Er komen dan ook veel drums, gitaren, mondharmonica’s en blazers voorbij, die je letterlijk omverblazen. De hele plaat straalt volwassen- en ervarenheid uit.

Dat heb je als je veel albums binnen relatief korte tijd uitbrengt. Je moet wel de kwaliteit en kunde hebben om elk album weer optimaal en creatief te presteren. Niet iedere artiest is dat toebedeeld, maar Hiss Golden Messenger lukt het. En dat lukt alleen als je een muzikant in hart en nieren bent. Dat is M.C. Taylor met zijn band, daar bestaat geen twijfel over mogelijk.

Als je kijkt naar de tourdata bevestigt dat Hiss Golden Messenger een band is die puur van muziek leeft. Ze hebben de optredens in Amerika weer volop opgepakt en kruisen heel het land door. Even een periode moeten inhouden, terugtrekken en creatief zijn. En wanneer de signalen weer op groen staan gewoon weer doorgaan met publiek entertainen. Dat is de kracht achter Hiss Golden Messenger en als ze dit soort albums blijven produceren is hun succes oneindig. Liefde, passie en hard werken zijn de succesingrediënten bij deze band en ze razen net zo hard door voor, tijdens en na de pandemie.

Uitgebracht door Merge Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment