Logo Orange Flag Music 2023

The Murlocs – Calm Ya Farm

The Murlocs - Calm Ya Farm album cover

Australië is het land van de kangaroos. Ook is Australië het land van het Sydney Opera House. Natuurlijk is Australië het land van de outback. En Australië is het land van The Murlocs. Misschien zal je deze band niet kennen, maar dan wordt het eens tijd om kennis met ze te maken. Ze hebben namelijk een nieuw album genaamd Calm Ya Farm.

The Murlocs is een indie band uit de prachtige stad Melbourne. Ze zijn inmiddels al een tijdje aan de gang en hebben leuk succes met hun muziek. Vorig jaar lieten ze van zich horen met het album Rapscallion. Ze hadden de smaak aardig te maken en besloten om gelijk weer de studio in te gaan om iets nieuws te produceren met als Calm Ya Farm als resultaat.

De band gaat een iets andere richting op ten opzichte van hun eerdere platen. Calm Ya Farm wordt gekenmerkt door een country rock geluid. Het wordt duidelijk dat The Murlocs ten tijde van de productie veel hebben geluisterd naar het album Sweetheart Of The Rodeo van The Byrds. Ook halen ze invloeden uit jaren 70 Britse rock muziek.

Dit album is mijn eerste luisterervaring van The Murlocs, mede omdat mijn interesse werd gewekt door de associatie met The Byrds. Sweetheart Of The Rodeo blijft toch een geweldige klassieker. Na het luisteren van Calm Ya Farm kan ik niet anders concluderen dat ik er ontzettend veel plezier aan heb beleefd. 

Calm Ya Farm heeft ontzettend veel energie, kracht en tempo. The Murlocs hebben de ervaring en hebben sterk werk afgeleverd. Twee albums in twee jaar tijd kan iets te veel van het goede zijn, maar deze Aussies klinken hier allerminst ongeïnspireerd en futloos. Alles straalt energie uit en het is simpelweg een lekkere luistertrip.

Ook het vermelden waard is dat een deel van The Murlocs bestaat uit leden van King Gizzard & The Lizard Wizard. Waarschijnlijk bij veel rock fanaten wat beter bekend. Ambrose Kenny-Smith en Cook Craig houden dus meerdere balletjes omhoog. Des te knapper dat Calm Ya Farm een inspiratievolle plaat is waar veel mee te behalen valt.

Dan nog even de titel, Calm Ya Farm. Het is ontstaan door de partner van Ambrose Kenny-Smith. Heeft hij veel stress, dan wordt hij door zijn partner herinnerd aan deze woorden. Hij vond het goed passen bij het hele country rock aspect. Tevens is het natuurlijk goed voor iedereen om tijdens stressvolle periodes het gewoon rustig aan te doen en te genieten van de kleine dingen. Zoals natuurlijk dit album van The Murlocs luisteren. Alleen maar positieve vibes en gegarandeerd dat het zonnetje weer gaat stralen.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment