Logo Orange Flag Music 2023

Lost Dog Street Band – Survived

Lost Dog Street Band - Survived album cover

In 2022 besloot Benjamin Tod zijn project Lost Dog Street Band te laten voor wat het was. De spreekwoordelijke koek was op en hij streefde naar een toekomst als soloartiest. Maar uiteindelijk is het anders gelopen en horen we dit jaar een nieuw album in de vorm van Survived. Blijkbaar was er in de band nog genoeg energie en was er ruimte om nieuwe muziek te produceren.

Je kunt Lost Dog Street Band zien als een cultband binnen de country scene. Een relatief klein select groepje fans heeft enorme waardering wat Benjamin Tod allemaal produceert. Wat deze band zo populair maakt bij luisteraars zijn de teksten. Het is allemaal gitzwart en niet om heel vrolijk van te worden als je er naar luistert. Op Survived is dat ook zo, maar zoals je merkt aan de titel is er ook ruimte voor postiviteit.

Ik denk dat Benjamin Tod en Lost Dog Street Band door zijn gegaan doordat ze de laatste jaren steeds populairder zijn geworden. De muziek bereikt een grotere groep mensen en dat vraagt natuurlijk om opgevolgd te worden met nieuwe muziek. Vandaar dat ze gewoon door zijn gegaan met muziek produceren en gelukkig maar, een hele goede keuze.

Survived laat namelijk duidelijk horen dat Lost Dog Street Band het nog steeds heeft. Benjamin Tod kan gezien worden als een van de begaafdste country singer-songwriters van dit moment. Samen met Tod zijn vrouw Ashley Mae en andere leden weet hij op dit album weer te excelleren en indruk te maken. Dit is zoals een goede alternatieve country plaat hoort te klinken en doet werkelijk waar alles goed.

Verwacht daarom een authentiek geluid geproduceerd door muzikanten met een liefde voor het country genre. Naast de indringende teksten hoor je een heerlijk palet aan diverse traditionele instrumenten. De muziek sprankelt met prachtige fiddles, mandolines, dobro’s, pedal steels, drums en gitaren. En natuurlijk heb je ook het fantastische stemgeluid van Benjamin Tod. Blijft sterk.

Survived krijgt inmiddels veel positieve recensies en ook op stream platforms doet het album het uitstekend. Of dit album het laatste is wat we van Lost Dog Street Band horen, ik denk van niet. De band bestaat sinds 2011 en ze hebben jarenlang hard moeten zwoegen om publiek te bereiken. Nu ze steeds bekender worden zou het zonde zijn om te stoppen. Daarom denk ik dat we over een paar jaar gewoon een nieuw album kunnen verwachten. Succes is ze gegund, want met dit soort albums verdien je dat gewoon.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment